Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2021 07:01 - © Съединените олигархични щати
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 724 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 22.10.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
22.10.2021г.

     Казват, че дяволът е в детайлите, но понякога дяволът е в общата картина :
image

Що се отнася до американската политическа система, проблемът не е случай на дисфункция тук или елемент на корупция там. Не е порочно само едно нещо, а цялото нещо. Това е, че нашето правителство се превърна в система от легализиран подкуп, тъй като неправомерното влияние на парите, главно корпоративни пари, корумпира нашата демокрация.
Поради неправомерното влияние на парите върху нашата политическа система, нашите политици сега правят повече, за да обслужват корпоративни интереси, отколкото обществени, да се застъпват за краткосрочно максимизиране на печалбата за огромни корпоративни субекти преди здравето, благосъстоянието и сигурността на американския народ и планетата, на която живеем (?). Става дума за ситуация, в която малка група хора контролират по-голямата част от ресурсите и упражняват по-голямата част от властта в дадена държава : тоест са олигархия.
Все повече и повече американци отляво и отдясно сега осъзнават, че нашата демокрация се е превърнала в олигархия. Способността на нашето правителство да служи истински на своите хора е подкопана, така че частните интереси на относително малко хора ще бъдат най-добре обслужвани; това създаде не просто аберационна глава от нашата история, а привидно утвърдена система от икономическа несправедливост.
Демокрацията в Америка е атакувана с корупция от много дълго време и в този момент изглежда че вече губи.
Олигархичното подчиняване на правителството на САЩ започна през 1980 година, понякога се движеше по-бързо, а понякога се движеше по-бавно, но никога не намаляваше.
Противно на неговата самореклама, администрацията на бившия президент Доналд Тръмп представлява кулминацията на олигархичното управление. Въпреки че той твърди, че е глас на гражданите, като защитава техните интереси срещу елита във Вашингтон, нищо не може да бъде по-далеч от истината. Доналд Тръмп като избраник на "малкия" човек е една от най-големите лъжи на неговото президентство.
Обещанието на Байдън "да изградим по-добре" [от Тръмп] балансира към изграждането на почти същото, както преди : да спира правото на олигархията толкова, колкото да го направи по-поносимо за малкото човече. Американският законопроект за спасяване предоставя точно достатъчно облекчение, за да позволи на хората да се върнат към живота, тъй икономически стресиран и травмиран, както са били преди настъпването на пандемията.
Масивното прехвърляне на богатство в ръцете на 1% от американците продължава вече 40 години, марш на злоупотреби, започнал с републиканците, но който нито един демократичен президент не спря. Нищо друго освен основно прекъсване на този поход ще сложи край на икономическата тирания, чрез която гигантски корпоративни образувания –  здравноосигурителни компании до Big Oil и доставчици на военни потреби  и други – използват американското правителство като малко повече от дойна крава "в брой", за да увеличат своите краткосрочни печалби.
По думите на Томас Джеферсън : "Общата тенденция на богатите е да плячкосват бедните". Всяко поколение трябва да знае това и да регулира съответно отношенията.
Храмът на корупцията :
image

Онези, които Рузвелт нарича "икономически роялисти", силно отблъскваха плановете му за нов курс – на което той отговори с известното : "Приветствам омразата им". Викаха ли силно, че той е социалист? Разбира се, че го направиха, точно както правят сега. И как отговори? Наред с други неща, чрез създаване на социална сигурност. Днес някой оплаква ли се от това?
Рузвелт беше посветен на това, което беше наречено "трите "R" : облекчение за безработни и бедни [relief for the unemployed and poor], възстановяване на икономиката до нормални нива [recovery of the economy back to normal levels] и реформа на финансовата система, за да се предотврати повторна депресия [reform of the financial system to prevent a repeat Depression].
При сегашните ни обстоятелства президентът Байдън отделя похвално внимание на първите две, но третата – реформа на финансовата система, за да се изравнят реално условията и да се предотвратят нови бедствия – все още е във въздуха. Защо? Защото такива фундаментални промени биха разгневили днешните олигарси, а Байдън изглежда не желае все още да последва стъпките на Рузвелт в тази посока и да приветства омразата им [на олигарсите].
Искате ли да бъдете като FDR, господин президент? Моля, направете го. Хората заслужаваха сделката през 30-те години. И те заслужават нова сделка днес.
Мариан Уилямсън :
image

https://www.newsweek.com/united-states-oligarchy-opinion-1575266




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bojo12345 - САЩ само в началото на съществуването си са били демократична държава.
22.10.2021 11:27
Сега търпят последствията от постоянните си грабежи и войни по целия свят, само че идва време да си платят за действията, от времето на избиването на индианските племена до ден днешен - корупция, грабежи и убийства. Все пак има надежда, че нещо се променя, докато в стара Европа държавите са разделени от омраза и постоянни намеси на "големите" в управлението на малките и пак - лъжи, убийства и корупция. ЕС напълно замести съюзите на Англия, Франция и Германия и води стария континент към саморазпадане и смърт. Който има хъс, ще се бори, който няма - става роб! Но в основата на всяко действие стои осъзнаването на отделния човек и неговите действия за защита на живота и свободите му!
цитирай
2. kvg55 - До 21. bojo12345
22.10.2021 14:49
Да, така е. Точно си го казал. За съжаление ние българите не сме сред осъзнаващите се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5891999
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930