Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: ludmilla
Категория: Забавление
Прочетен: 26952
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 21
Постинг
01.12.2008 23:33 - ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА
Автор: ludmilla Категория: Забавление   
Прочетен: 5727 Коментари: 0 Гласове:
0



Осмото чудо на света

Новият архипелаг наподобява картата на света

 

image

Модел на бъдещия архипелаг


      Новото "Чудо на света" се строи на брега на Дубай в Персийския залив. Това е изкуствен архипелаг от триста острова във вид на умалено копие на сушата на Земята. Островите ще се предлагат за продан. Част от тях вече са купени. Кандидатите обаче внимателно са проучвани. Авторът на идеята е шейх милиардер, който не си знае парите. Между другото, той е престолонаследникът на емирството Дубай, Обедините арабски емирства. "Осмото чудо" се гради от неговия строителен концерн "Накхийл". Компанията предлага живот на робинзоновци, но с всички съвременни удобства. Собственикът на парчето изкуствена земя ще може да живее изолирано, но ще има възможност да гостува на съседни острови или да се връща на Голямата земя.

  • Най-евтиният е $6 млн., а богаташите ще си гостуват на дюшеци

     През 2003 г. в Персийския залив на четири километра от град Дубай принцът започна уникалния строеж на изкуствения архипелаг "Свят". Идеята му е да се събере цялата територия на Земята в умален вид. Екстравагантният проект ще олекоти портфейла му с три милиарда долара.

    В най-новото творение на строителството и архитектурата ще има има 300 острова. Всички те ще носят названията на страни и градове на Земята. Ако след завършването на архипелага се погледне към него от птичи полет, той ще прилича на типична карта на света. Територията на изкуствените острови ще бъде различна. Ще има острови с размери от 1 хектар. Ще има и по-малки - до 4/5 от хектара. Предполагаемата цена на готовия за ползване остров ще варира в зависимост от площта.

     Купувачът за най-малкия остров ще трябва да брои 6,2 милиона долара. Кандидатите обаче за по-голяма площ ще трябва да се бръкнат доста по-дълбоко - най-големият остров ще струва 37 милиона долара. Но въпреки високите цени потенциалните купувачи не бият отбой.

     Арихпелагът обещава да се превърне в престижно вилно селище за знаменитости и милиардери. Тук високопоставените особи ще бъдат оставени на мира. Организацията ще е такава, че любопитни и досадници няма да бъдат допускани. Връзката между островите ще се поддържа с хеликоптери и морски платноходи. Същата ще бъде и връзката с континента. Няма да има мостове между островите. Предвижда се изкуственият архипелаг да бъде снабдяван с прясна вода и електричество от Обединените арабски емирства или от брега.

      Освен екологична чистота островите ще гарантират на собствениците и обитателите си пълна безопасност. На надуваем дюшек може да се отиде на гости например на Мадона. Това несъмнено добавя допълнителна привлекателност на проекта "Свят". Робинзоновците милионери ще имат пълна свобода на закупените от тях острови. На островите те ще могат да се обявяват за президенти и да прилагат измислени от тях закони.



imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

image
Крайбрежието на Дубай, срещу което се гради изкуствения архипелаг Свят

   


Тагове:   чудо,   Осмото,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол