Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2008 08:50 - МИЛИ ХОРА, НЯМА НИЩО СТРАШНО! /част първа/
Автор: eien Категория: Туризъм   
Прочетен: 19104 Коментари: 71 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2008 13:04


РЕШИХ. След няколкото истински истории и впечатления от Токио, защо да не последва една нетрадиционна покана, някой от “моето блогово семейство”, както определи Зари блог-пространството, да не ми дойде на гости.  Защо, не?

Какво ще кажете?

Ето в същност какво мога да предоставя и какво включва поканата, която не е бартер или сделка, необмислена женска емоция или азиятщина /опазил ме Бог!/! Поднасям я най-искрено, добросъвестно, приятелски и...донякъде само-спонтанно! Макар и на прима виста, смятам изложеното в поканата ми да е минимумът, до който може да се доближи едно гостуване в Япония, в случай на реализация.А тя зависи от някой от вас:

  1. Когато пристигне той/тя на международното летище “Нарита”, взима лимузината до центъра на града, струва 30 щ. дол. /това е най-простото нещо, което ще обсъдим допълнително/и аз го/я чакам с колата, за да го/я заведа до дома си.  Следователно сам. билет е за негова/нейна сметка. Мога да съдействам с информация за намиране на билет под 900 щатски долара! Транспортът е единственият разход, който той/тя следва да си поеме!
  2.  Приготвила съм до стаята на сина ми, стая за гости. Има легло, радио, телевизор. Чиста и непретенциозна. Бих добавила: липсва комфорт, поради което малко се срамувам. Но, едва ли идвате да стоите в стаята по цял ден, нали?
  3. Поканата включва:

-         Две – три  разходки с кола из вечерен Токио. Снимки.

-     Разходка с кола до най-скъпата част на Токио – известната ул. "Гинза" и покана в кафене, което се намира на най-скъпия ъгъл в света. Посетителите са интересни, обслужването-превъзходно! Струва си, каквото и да решим да консумираме!

-         посещение на двата най-големи храма. Снимки.

- екскурзия до гр. Йокохама, /при желание/ и разглеждане на забележителностите.

-  ако той/тя са запалени туристи, еднодневна екскурзия в планината, разглеждане на живописно японско село, храм, снимки на Фуджи-сан и маршрут: с влак, заплатен от мен: от гарата до върха с кейбъл кар /модерен закрит лифт за 40 души по отвесни скали/, връщане от върха пеша, нормален ход около 55 минути. Струва си.   Прекрасна природа, неизморителен маршрут. Снимки от върха.

-   разглеждане на Токио и технологичните новости в Одайба и изложбената        част  на   Токио – половин ден. Другата част от деня разглежда сам/сама, аз “прибирам”   госта/гостенката в края на деня.

- обяди и вечери: една част у дома, другата в ресторанти, ще има и една вечер “clubbing” до зори. Предполагаем гид - синът ми и цялата му компания.

- ако сезонът позволява, тоест не е дъждовен, не е много горещо, ще има барбекю на моята тераса  Компания: българи и “английско говорящи” японци и японки, според възрастта и интересите на моя гост/моята гостенка.

предлагам зелен чай – най-добрият в Азия /от Тайван, Китай и Япония/, кафе - капучино и еспресо, уиски – 7 годишно, водка – Смирнофф, бира – японска,   френска, австралийска и чешка – напитките са в неограничено количество,     отговарящи подобаващо на предпочитанията и на капацитета на госта/гостенката.

- няколко часова обиколка с велосипеди или пеша на най-големия токийски парк и снимки на японска традициионна сватба в храма. Разходка и снимки край Императорския дворец.

-разходка и вечеря в "Ситито".

-ако моят гост/гостенка има специални интереси в някакава област, мога да съдействам за разглеждане или среща с японец/японка, който/която да даде като капацитет повече конкретна информация.

Който реши, че иска да ми гостува може да се обърне в лични съобщения. Ако има повече от един желаещ, оставям на вашата изобретателност и култура, как да се реши, кой да гостува.  

- приемам всякакви мнения и едно решение, взето от вас! Аз нямам никакви претенции. Искам само, някой, който има интерес към тази част на света, и предвид, че Токио все още е един от най-скъпите градове в света, да спестя разноските по хотели, храна, вътрешен транспорт, което като цяло понякога надхвърля цената на един самолетен билет. Да доставя някому мъничко радост и разнообразие! Както и нови контакти и допир с една малко подната култура.

-дано не се започнат със съмненията, предположенията за някакви “уловки”, некоректност в предложението ми и пр. НЕ ИСКАМ НИЩО В ЗАМЯНА! Желая след завръщане на моя гост/гостенка, да публикува лични впечатления, ако желае, без обаче нито дума или снимки за мен, защото искам да продължа да си пиша точно както до сега в блога! Без да преча никому и никой да не пречи с високоумстване, заяждания и хапливост и на мен, защото вече се сблъсках с такива “забележки”, уви, които решавам да ги приема като закачливи и нетенденциозни “шегички”и все пак...странни са, даже и разумът ми да нашепва "е, хайде, де, не търси под вола теле"!

- възраст на госта: от 18 до над 60 г, стига да е в добра кондиция, защото тук лекарската помощ без застраховка е много, много скъпа. Затова ще помоля за минимална лична медицинска застраховка в София, в случай че се наложи да я ползва. Аз познавам всички най-добри лечебни заведения, защото ми се е налагало да “помагам” на българи, които са имали нужда. “Медикаменти” за грип, простуда, зъбобол – имам най-доброто. Няма страшно!

-предлагам посещение за около седмица. За съжаление съм много зает човек и не зная дали мога да отделя повече от 5-7 дни време.
-период на посещение – по взаимна договорка. Какво искам да кажа: това означава, аз да поясня кога тук има празници, защото по това време цените на билетите “скачат двойно” и не е целесъобразно да се пътува точно в такъв период от няколко празнични дни със скъп  самолетен билет.

-ако предложението е несъстоятелно, звучи фантасмагорично, не му обръщайте внимание, ако някой иска обаче да се възползва- добре дошъл е!  

      Въпросът е, как да се реши кой/коя да ми гостува, ако желаещите са повече. Ако е само един/една- проблем-никакъв! Това може би трябва да решите вие, които   сте “навити” и такова предложение не ви навява смут и подозрения!

      Провокирана съм за такава покана от 3 причини:
-         Любовта ми към тази страна, прекрасното отношение на хората тук  към мен и силното ми желание дори и един сънародник/чка да види и отнесе със себе си красиви спомени, споделяйки общи впечатления и мнения!
-         Не ми излиза от ума един искрен постинг на Дагма, че е прекарала с малкото си дете новогодишната нощ в българска болница при ужасни условия. Замислям се, дали един родител с подобна участ не би могъл да се консултира тук, на място, и евентуално да потърсим заедно помощ и насоки  от напредналата модерна японска медицина. Дали един изтерзан от ежедневни грижи родител няма право на "глътка свеж въздух".
-         В блога  и българската преса чета непрекъснато за гадости, и отровни изненади. Защо да не дам малко радост някому? Мисля си, ако някой желае да отдели време и средства и отиде за 5-8 дни например в бетонираните “Златни пясъци”, “Слънчев бряг”...дали няма да му е по-скъпо, по-изнервящо и да се върне от ваканцията си натоварен десеторно повече от чалги, лошо обслужване, грозни родни картинки...Какво лошо, ако някой иска просто да се ЗАРЕДИ.

      Ами нищо чак толкова не се иска -един самолетен билет и ...
вратите и сърцето на Ейен са широко отворени!

        

         Послеслов: Ще помоля редакторите в блога да доведат предложението и ПОКАНАТА към него до знанието на всички в блога ако го смятат за нецелесъобразно, необичайно, подвеждащо, съмнително... да не го публикуват! 
Надявам се обаче, "да мине на първа инстанция"!


 


 

 

 

             

    

                                                             

 


Тагове:   мили,


Гласувай:
1



1. анонимен - аз ще
04.03.2008 08:55
дойда
цитирай
2. eien - TLNET, приемам Ви с най-голямо удоволствие!
04.03.2008 09:01
Разбира се, нека не отнемам правото евентуално и на други, които още не са прочели предложението ми! Май рекцията Ви е много спонтанна и категорична, но това не е въобще лошо!
Поздрави от мен!
цитирай
3. анонимен - Шегувам се разбира се.
04.03.2008 09:05
Но все пак много е мило от ваша страна да отправите такава покана.
Кога ще напишете постинг, как сте се озовали в Япония?
цитирай
4. eien - Като се върна в България, което е в обозримо бъдеще
04.03.2008 09:12
Жалко, за шегичката. Дано някой приеме насериозно поканата ми! Поздрави и приятен ден от слънчев, безоблачен и спокоен мартенски Токио.
цитирай
5. olive - Мен пък ме накара да се замисля. :) ...
04.03.2008 09:13
Мен пък ме накара да се замисля.:) Винаги ми е било интересно да посетя тази част на света, още повече, че имам няколко колеги японци, много интересни хора, а и мъжът ми винаги се е изказвал с огромно възхищение след пътуването си до Япония преди почти 10 години вече.
цитирай
6. eien - Аз съм посещавала 6-7 пъти Япония в различни периоди
04.03.2008 09:26
от живота си и искам да Ви убедя, че всеки път я намирах прелестна, гостоприемна и в един по-обновен вид, но никога по-западнала или по-нечиста...Поздрави!
цитирай
7. benra - eien,
04.03.2008 10:24
поканата Ви е изключителен жест!
цитирай
8. bizcocho - :)
04.03.2008 10:39
Jestat e mnogo golqm!!!Dano ne samo 4ovek jivee6t v 4ujbina moje da oceni "otdelena sedmica prez koito i da e mesec ot godinata"!Tova e mnogo trudno i ne bi mogal da go napravi vseki:)!
цитирай
9. buratino - Страшно примамлива покана! Бих се ...
04.03.2008 14:16
Страшно примамлива покана! Бих се възползвал с удоволствие,но наистина нямам такива възможности!
Думите Ви звучат много благородно!
цитирай
10. galinabg - Колко мило от твоя страна:)))))
04.03.2008 14:26
И....направо се замислям:)))) Ама това наистина е невероятно и звучи толкова сърдечно!
цитирай
11. eien - До всички коментарили от 1-10:
04.03.2008 14:50
наистина нямам нужда от благодаря! Притесняват ме нещо милите оценки, /още повече в предварителен порядък преди реализация на поканата/. Искам поканата да се реализира, да получи някой /някоя/ непознат /непозната/ един мил спомен от приятни, безоблачни дни в далечен Токио. Това е. Просто и ясно!
Няма нищо невероятно! Написанато предложение е в сила, мотивите за него са изложени.
Щеше ми се повече хора от блога да го прочетат, за да не се почувства някой ощетен откъм информация за поканата.
Не зная как да го направя.
Блог.бг решиха, че е може би несериозно да подпомогнат за разпространяване в блога на инициативата ми... затова, май е въпрос на "слука"...
Искрено Ваша: Ейен.
цитирай
12. azsymtoi - ***
04.03.2008 17:38
Приятна покана! Благодаря! Само се чудя ако дойда как ще успея да се накарам да ям японска кухня. Практически е невъзможно. Но ако има боб с наденица ще взема да се поразйходя до Токио. Ей го де е! :) Усмивки ти пожелавам!
цитирай
13. eien - AZSYMTOI: Изход има!
04.03.2008 17:47
В Токио има български ресторант "София", както и стотици европейски ресторанти, а в супермаркетите може да се намерят боб, наденици, леща...няма да бъдете на диета! Тоест практически изход има!
А, че е далече, вярно е, но ако беше в Чапърлянци нямаше да има нужда от някакви си предложения, покани и план-програми за визитата, защото до там можехте да отидете сам /сама/ съвсем спонтанно и без уговорки. Предложението не визира никой конкретно- изборът е Ваш!
Приемете в отговор и моите поздрави!
цитирай
14. ivesa - Благодаря за поканата,Ейен!
04.03.2008 18:42
Много е мило от Ваша страна,но аз също съм много зает човек и не мога да намеря никакво време за седмична разходка.Би могло през лятото...Сега не е възможно.
Поздравявам Ви!
цитирай
15. eien - Ивеса, не съм фиксирала ден, седмица, период!
04.03.2008 18:46
Аз съм "open"!
На мен също ми е трудно да отделя време от ежедневните си задължения, затова предложението ми е за седмица.
Кога и кой - въпрос на избор на отсрещната страна, на тези в България!
Поздрави!
цитирай
16. blagorodnik - Хм!
04.03.2008 22:59
Предлагаш приказка за неверующите и вечно съмняващите се обръгнали и видяли какво ли не българе ;) Поздравявам те за постъпката - личи си влиянието на японската култура и останки от българското гостоприемство.
цитирай
17. iliada - eien!!!!!!!
05.03.2008 08:26
Това е втората сериозна покана за тази страна!
Първата през 1993 година ,която не успях да приема .
Втората покана много приятно ме изненада !!
Изненадата ми е безкрайна ,защото такова гостоприемство и великодушие проявявате към
хората от блога , което ми изглежда фантастично!
Радвам се ,че има хора и като Вас!
Господ здраве да Ви дава и много ,много късмет!

цитирай
18. tera - Аз пък съм навита и говоря съвсем сериозно
05.03.2008 08:44
До тук не видях сериозен отклик, повечето са от сорта Тома Неверни :)
Затова моля да се има предвид, че съм първата отнесла се сериозно към милото предложение.
Ако и то наистина е отправено сериозно, подробностите може да уточним на Лични.
Поздрави и приятен ден! :)))
цитирай
19. mmmmmmmmm - Започвам да
05.03.2008 09:15
обмислям предложението...
Случайно пътувах да Китай,а Япония е била винаги в мечтите ми.
Благодаря за добронамереността!
Толкова е великодушно!
цитирай
20. esen - Страшно ли?! Толкова е привлекателно!!!
06.03.2008 14:04
Мечта ми е да видя Япония и дори често пътувам до там в мечтите си! Наистина страхотно предложение!
Дано има щастливец, който може да го осъществи!
Поздравления за великодушието и жаждата за споделени емоции!!!
цитирай
21. goran - Eien:-) :-) :-)
06.03.2008 15:02
Това се казва гостоприемство - чудесно звучи.:-)
Ще, чакаме ти и госта да разказвате:-)

С пожелание за щастлива среща:-)
цитирай
22. dendri - Обожавам Япония и културата на...
06.03.2008 19:17
... тази толкова различна от нашата страна. Любимият ми писател е японец (въпреки, че не е толкова повлиян от японските литературни кодове), дипломната ми работа в Техникум по мода и дизайн беше на тема "Вечерни рокли с елементи от японски национален костюм"... Картините, анимацията... Изобщо от малка съм запленена от тази страна, но знам че е много скъпо и сложно да стигнеш и да поостанеш там. Великодушно и предложение, рядко срещана безкористност(-: Вторник заминавам за Париж, почти по същият начин, който вие описвате. Ако пътуването не е с фиксирана дата,за да мога да се свестя от Парижкия банкрут ще се радвам да броите и мен в "кастинга"
цитирай
23. iliada - eien!!!!!!!
08.03.2008 11:18
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!
Ти си широко скроен човек,великодушна и нестандартна! Възхищавам ти се и ти желая от цялото си сърце да останеш ИСТИНСКА ,ЧУВСТВИТЕЛНА и все така БЪЛГАРКА !
Весело посрещане на празника на жената и празника на цъфналата вишна !!!:)
цитирай
24. bizcocho - 4estit praznik!
08.03.2008 13:52
S toplota da te pregra6ta denq!
цитирай
25. eien - Iliada, Bizchcho и всички мои приятелки и приятели от
08.03.2008 15:23
блоговото пространство, НАЙ-СЪРДЕЧНИ БЛАГОДАРНОСТИ, че се сетихте за мен! Бог да Ви дава все така широко отворени очи и сърца, за да се подкрепяме с доброта, човещина и мили думи! Да садим семенца доброта! Те ще покълнат навсякъде около нас!
На работа, приятели!
цитирай
26. bovari - Поздрави!
09.03.2008 10:57
Чрез вас японците са опознали,може би (за да не Ви притеснява), най-истинските българи.
цитирай
27. lubara - Такова сърдечно предложение
09.03.2008 17:52
Eien , такова предложение трябва да се заслужи !
Тази есен се надявам да отида в НюЙорк на гости на сина ми , който работи и защитава докторска степен по икономика .
Той се надяваше да отиде до Япония при свой приятел , който обаче се прибира в София .
На теб желая само хубави неща !
цитирай
28. eien - Според Л.: ТАКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСЛУЖИ
10.03.2008 13:55
Да! Единствено да си член на блоговото пространство!
Поздрави за приятните спомени, които поднасяте. Впечатлена съм, Любара!
цитирай
29. raamonlubelm0nd0 - Радвам се, че има
11.03.2008 21:30
Радвам се, че има такива българи като Вас. Бях в Сапоро преди година и много добре разбирам подбудите Ви, желанието да споделите с всички нас това, което виждате и изживявате там. Едно от многото неща, които ме впечатлиха и не си обясних е, че Япония е може би единствената страна в света където много силно уважават българите!? Вие живеете там и имате повече наблюдения - как си го обяснявате? Освен това мисля, че след като от няколко години визите паднаха и високата цена на билетите вече не е пречка за много българи това ще се промени. Както и Вие пишете в "как денка", за съжаление.
Надявам се есента да имам възможност да посетя Япония отново, ако това стане ще Ви пиша - просто защото ми иска да Ви, стисна ръка. Не искам да звучи пресилено, но се просълзих когато прочетох горното.

П.П. сутринта се опитах да пусна горе долу същия коментар ама сайта ме изхвърли 2 пъти.
цитирай
30. eien - Заповядайте! Ще Ви посрещна и разведа! Отново подчертавам моето условие:
12.03.2008 11:53
да е лице от блога и да се запази анонимността ми. Не желая комплименти, благодарности! Хора сме! Българи! Да споделим красотата заедно, която тук е на всяка крачка - и в града, и сред природата и най-вече в отношенията!
Поздрави!
цитирай
31. dagma - ...
17.03.2008 13:25
Eien, Япония е дала гостоприемството си на един великолепен представител на България. Най-искрено те поздравявам за щедростта на сърцето ти, както и за деликатната чувствителност!
цитирай
32. kapriz - не е истина!
20.03.2008 11:02
Ейен, бих хванала още утре самолета за Япония, за да се отзова на тази покана! Има ли и други желаещи? Не знам дали отговарям на условието <някой от “моето блогово семейство”>... не разбрах кой се включва в тази категория...
Много случайно попаднах тук, търсейки информация за Япония от българи, които са били там. Всичко, което намерих тук, попих като жадно цвете вода :). Искрено се надявам да продължите да рисувате думи сцени от съвременния свят на една толкова различна от нас страна.
цитирай
33. eien - КАПРИЗ: Истина е!Коментарът Ви в другия постинг е смислен и интелигентен!
20.03.2008 12:41
"Моето блогово семейство" са всички онези, които пишат тук, независимо проза или поезия, препечатват понякога интересни автори, отбиват се да четат постинги и теми, които са им интересни, изказват мнения и с постингите си се "оголват" под прицела на канонадни упреци, понякога на ласкателства, а най-често на интелигентни коментари!
Моля Ви, пишете! Ще Ви чета с удоволствие! Преди да "затворя" предложението си, ще помоля отново хората от блога, които имат желание да ми гостуват, да го потвърдят в "лични". Как ще бъде "избран" един или друг от "моето семейство", оставам да решите вие.
Ако възможностите ми позволят, най-лесният вариант е, да поканя всички ви.
Поздрави!
цитирай
34. annie87 - Много мило...
05.04.2008 21:51
аз бих дошла, ама засега надали имам толкова средства. Поздрави :)
цитирай
35. eien - Stibo, относително, но
16.04.2008 11:27
по-скоро не!
цитирай
36. bambiliana - Драга Ейен,
27.07.2008 15:23
с цялото си сърце бих желала да приема поканата Ви, в едно близко, обозримо бъдеще, ако все още сте в Япония, въпреки че не сме имали активна комуникация, нито пък съм оставяла много коментари в този блог!

С най-добри пожелания,
Биляна

www.linkedin.com/in/bilianar
цитирай
37. lussy21 - Бих искала да можех да се възползвам..
06.08.2008 05:41
Макар и в Лондон не мога да си го позволя, но бих предложила да съберем пари и изпратим някое бедно дете или голям човек, който не би и мечтал за това...
Бъди благословенна Ейен
цитирай
38. bambiliana - lussy21
06.08.2008 09:29
Идеята ти е страхотна, наистина имаш право! Не е невъзможно за организиране. Само трябва да разберем къде се намира това дете или човек, които наистина мечтаят за Япония.
Най-приятелски поздрави!
цитирай
39. lussy21 - Вие сте във България... поразходете се из приютите
07.08.2008 02:18
Някъде ще го намерите късметлията. Учители и възпитатели ще предложат някое умно дете... по-голямо е по-добре. Може от завършващите в последните класове. То не е едно което би искало, но което и да е ще сме направили нещо добро. Така и парите могат да се изпращат до специална сметка на определено училище или приют.
цитирай
40. bambiliana - lussy21
07.08.2008 09:29
Подозирам, че съобщението Ви не е адресирано до мен. Не живея в България. Но все пак, благодаря за отговора. Не е ЧАК толкова трудоемко да се генерират идеи. Нали знаете кое, обаче, е важното?

С най-добри пожелания.
цитирай
41. bambiliana - П.П.
07.08.2008 09:34
Убягва същинската част: не става дума да се направи дарение под формата на пътуване, заради самото дарение. Има безброй по-полезни начини, чрез които можем да учим нуждаещите се "как се лови риба", вместо да им я поднасяме в тигана.
Идеята бе да се намери наистина човек, който е влюбен в Япония, и на когото може да се помогне да осъществи една своя мечта. Аз мечтая за Япония от години, но действително ако срещна някого, който мечтае за същото и не може да си го позволи, бих направила всичко по силите си, за да сбъдна мечтата му. Друг е въпросът, ако един непочтен човек мечтае за Япония... Нали разбирате, животът е шарен... а аз - до болка обективна. :-)

Останете със здраве.
цитирай
42. lussy21 - Ами щом мечтаеш за Япония...
08.08.2008 01:14
Ами щом мечтаеш за Япония..., какво те спира? Мога ли да помогна на теб?
цитирай
43. bambiliana - lussy21,
08.08.2008 09:24
извинявай, че отнех от времето ти. Всичко най-добро. :-)))))))))
цитирай
44. lussy21 - какво значи това?
17.08.2008 23:57
ще заминеш или не?
Еиен ще бъде щастлива... и аз ако мога да помогна с малко.....
цитирай
45. eien - от Ейен: благодаря на всички за идеите!
20.08.2008 06:53
Искам да поясня следното:
1. Поканата е за съблогър. Относно желанието ми и практическите действия да помогна на деца, възрастни, бездомни...това са нещата, за които до момента не съм писала, опасявайки се да не се приемат като афиширане.
2. "Каприз" бе в Токио и се видяхме. Тя имаше резервация от България за хотел, въпреки че я поканих у дома. Накратко: предоставих й мобилен телефон с карта и в нея малко вкарани пари, за да може да ми звъни по всяко време и за да могат близките да имат контакт с нея, да не се тревожат, направих резервация в предварителен порядък за около 40 долара нощувка в Киото, което е смешна цена за сезона в Япония, помогнах за настаняването й, като я закарах с кола от крайната спирка в избрания от нея хотел, тъй като от летището няма до там връзка, а бе изморена и с багаж, поканих я на вечеря на суши-ресторант, посетихме заедно една от забележителностите,организирах разглеждане на една от забележителностите с мой близък-българин. Следващият път- повече.
Който желае, да пише. Условията важат за всички блогъри.
Едно е ясно, в написаното уловки-НЯМА!
Каприз е чудесен пътешественик и с удоволствие я каня през 2009!
...странно, но получих на "лични" повече изразени съмнения...
Бъдете щастливи!
Каприз, поздрави!
Ейен
цитирай
46. kapriz - Точно
21.08.2008 13:11
Горният пост е много точен, макар и да е малко схематичен и не се докосва въобще до усещането от пътешествието, което остана в мен, но предвид целта, за която е написан е напълно достатъчен :))))). Обещавам скоро да споделя всичко, което ми направи впечатление от тази страна, и да покажа много снимки :).
Който има възможност, въобще да не се колебае, а да планира и да тръгва натам. Сега ще настъпва есента и ще бъде невероятно красиво в парковете и не толкова горещо за разходка. А с помощта на Ейен, ще успее да види и още много интересни места.

Ейен, сърдечни поздрави!
цитирай
47. lussy21 - Благодаря все пак че отразихте това важно мнение
22.08.2008 00:14
Извинения за предложението. Нищо лошо нямаше и в него. Бъдете живи и здрави всички
цитирай
48. gitchkagramatikova - ;))
24.08.2008 18:37
Ейен, Вие сте прекрасна, чистосърдечна, човеколюбива! Нямам съмнения в това. Бъдете обаче по-внимателна - казвам Ви го с отношението, което успяхте да създадете у мен за този кратък интервал от време.
Вярвам, съм разбрана правилно.
цитирай
49. eien - ГГ., целият свят да е против мен, ако Бог е с мен, нищо не ме плаши
26.08.2008 10:57
Искам само да подчертая, че приятели са ме съветвали да съм внимателна. Благодаря, защото получавам още едно искрено мнение.
Толкова обичам тази страна, че наистина нямам нищо против...някой да се възползва максимално от предложението ми. Готова съм да отделя време, средства и внимание, за да остане тя/той с много красиви впечатления...а мен може и да забрави, няма да се сърдя. Не съм обидчива, а и не мисля, че кой знае какво съм направила.
То и сега си имам често посетители /гости/. Изчезна ми картата от фотоапарата, но добре че беше празна и без мои снимки...такива дреболии ме наскърбяват...ама как да съм внимателна с тях...знам ли?
цитирай
50. lussy21 - Да, но както казваш ако Бог е с теб...
26.08.2008 11:59
"целият свят да е против мен, ако Бог е с мен, нищо не ме плаши"
Но трябва внимание поне отчасти. Казват " Помогни си сам за да ти помогне и Господ"
Където и да живееш по света за да обичаш мястото трябва да обичаш живота и тази планета. Бъди жива и здрава и бъди закриляна!
цитирай
51. eien - Луси21, моят коментар е в контекста.
28.08.2008 08:27
И в отговор на милото послание и загриженост на една моя нова виртуална приятелка. Само толкова. Покана за гостуване- за това е в общи линии постингът ми и в таз връзка е онова приятелско насочване да съм внимателна. Няма нищо отнодсно живота, планетата и пр. По-простичко е.
цитирай
52. vesistefanova73 - Благодаря
04.09.2008 19:46
Страхотно предложение! Честно казано, не съм вярвала, че е възможно...Прекрасно...Винаги съм си мечтала да отида до Япония...и сега, когато чета предложението ти, се просълзявам, защото не мога да повярвам...Парите за самолетен билет не са ми проблем, проблем ми е, че след толкова години учене на английски, не мога и вода да си поръчам...Обиколила съм доста държави, но най- интересно и забавно е било там където някой ти показва и ти разказва...другото си е почти загубено време. Поради тази причина не съм си купила билет за Япония, защото си мечтаех, да срещна човек, който да ми покаже и разкаже.. Невероятно... Ако поканата ти все още важи, бих искала да заявя страхотното си желание да опозная Япония. Каквото и да решиш, благодаря ти за невероятната и красива покана.
цитирай
53. анонимен - след 10 дни
06.09.2008 16:46
След 10 дни ровене в нета да намеря екскурзия до Япония попаднах на Вашият блог. Япония е мечтата на моя син и това е повода да търся начин я сбъдна.
Когато стана ясно, че можем да си позволим това пътуване детето нямаше търпение това да се случи възможно най-скоро. За съжаление има оферти, но все няма достатъчно пътници за да се осъществи пътуването. В нетърпението си за да минава по-бързо времето си купи българо-японски речник за да бъде подготвен. За мен Япония винаги е била страна, която в един момент ти показва цялото спокойствие и красота, за която даже си неподготвен и в същото време е забулена в тайни. Определено е предизвикателство за всеки, който притежава дух на пътешественик. Радвам се, че има хора като Вас, които могат да сбъдват мечти. Аз бих Ви помолила, ако е възможно да ме ориентирате към коя агенция бих могла да се обърна за да осъществя пътуването си, защото на изискванията на Вашата покана не отговарям. Предварително Ви благодаря!
цитирай
54. eien - До 53- заповядайте на Лични и можем да изясним детайлите
08.09.2008 10:40
Поздрави!
цитирай
55. анонимен - 53
30.09.2008 16:47
Здравей!

За съжаление това " на лични" не ми говори нищо.
В смисъл не съм на "ти" с кореспонденция в блог бих била благодарна да ме ориентираш.
Благодаря ти!
Поздрав!
цитирай
56. lubara - Zdrasti
30.09.2008 17:57
Здрасти Еien ,
Какво стана с туризма по Стара планина . Лятото мина . Но аз след двадесетина дни мисля да ходя на Триглав и Мазалат , дано да е хубаво времето .
А за мойто пътуване до НюЙорк , жалко че снимките са ми на голяма резолюция . Не мога да поместя някои от тях , само написах две разказчета .
Успех и здраве ти желая .

цитирай
57. eien - Любара, до лято 2009...
05.12.2008 06:12
Става ли?
Поздрави, приятелю: Ейен
цитирай
58. анонимен - .
07.02.2010 00:35
Боже Господи, как така твоето сърце е бездънно...?
цитирай
59. анонимен - FjihfMjWv
24.05.2011 08:00
At last, someone comes up with the "right" awnesr!
цитирай
60. анонимен - oXbuNeIaqZwHeyXV
24.05.2011 12:55
I'm out of league here. Too much brain power on disaply!
цитирай
61. анонимен - aXjPhVTTfmQhocKru
24.05.2011 15:03
Jssx8K <a href="http://htdkjfuratdv.com/">htdkjfuratdv</a>
цитирай
62. анонимен - owiYWAdEZJCoDkHbhCQ
24.05.2011 21:43
AKAIK you've got the anwesr in one!
цитирай
63. анонимен - auTQHAopZ
25.05.2011 13:08
MJb7Ab <a href="http://xuppmjbwihom.com/">xuppmjbwihom</a>
цитирай
64. анонимен - BEckYlZtStTQx
25.05.2011 17:43
BibXl2 , [url=http://frnxxkaoewlv.com/]frnxxkaoewlv[/url], [link=http://kssetidtmxuv.com/]kssetidtmxuv[/link], http://andczmstpdqa.com/
цитирай
65. анонимен - nTZKAVQo
25.05.2011 18:21
oCpoBr , [url=http://icmlfqzyktih.com/]icmlfqzyktih[/url], [link=http://uunbraicvksk.com/]uunbraicvksk[/link], http://oojssfopxqkc.com/
цитирай
66. анонимен - xZKthwOWujY
28.05.2011 13:38
XugNWI <a href="http://edqssekhnoqz.com/">edqssekhnoqz</a>
цитирай
67. анонимен - BOVCyRXjQJyK
28.05.2011 14:42
ArsPS2 <a href="http://dwuqwyydjzbw.com/">dwuqwyydjzbw</a>
цитирай
68. анонимен - IpHivouzzhn
28.05.2011 14:54
LUFvAc <a href="http://hfvgrzkgdwbh.com/">hfvgrzkgdwbh</a>
цитирай
69. анонимен - RKSSkefnu
31.05.2011 18:11
iQVLTL , [url=http://cosxyvedfsoi.com/]cosxyvedfsoi[/url], [link=http://oiivqftqahtl.com/]oiivqftqahtl[/link], http://ciuylkmlskyp.com/
цитирай
70. анонимен - KtuJslla
31.05.2011 18:11
JnaJjg , [url=http://tmupqdvaelfg.com/]tmupqdvaelfg[/url], [link=http://zasxiacksgxb.com/]zasxiacksgxb[/link], http://vpzdggknekyz.com/
цитирай
71. анонимен - ajuPGKbzyJsyOsLyow
31.05.2011 20:28
fAg94Z , [url=http://wpugsufbdnto.com/]wpugsufbdnto[/url], [link=http://xvussctliuit.com/]xvussctliuit[/link], http://dzshmzgjqstq.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eien
Категория: Други
Прочетен: 2778117
Постинги: 71
Коментари: 3231
Гласове: 20736