Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2015 22:21 - Българинът е менте!
Автор: pakostinka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5565 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.08.2015 22:24


Ние, българите много обичаме да се самоопределяме като трудолюбиви, интелигентни, с невероятни ценности и морални устои и най-вече – обожаваме да се определяме като честни, гостоприемни и най-вече като носители на демократични ценности. 

Етикети, които гордо лепим върху гърдите си, макар подобно на алени букви, обозначават по-скоро греховете, които допускаме и принципите, които вместо да отстояваме - задушаваме и унищожаваме.

Обичаме да мачкаме, унижаваме, манипулираме и контролираме.

Привидно се правим на честни и формално провеждаме дебати.

Опаковаме се в целофанът на приемането, разбирането и равнопоставеността.

Обожаваме да прилагаме двоен стандарт, а когато някой се осмели да обозначи системната грешка и двойният аршин, то от дебрите изпълзяват всякакви същества с  аргументи, които обясняват как това всъщност изобщо не е двоен стандарт и изобщо не е цензура.

В страна, в която ни управляват продажници и манипулатури е изключително печелившо да се титулуваш като принципен и морален. Печелившо е, до момента в който се окаже, че това е поредният „предизборен трик“ по Лукарски,  имитация на реформа, която се оказва успех, опит да увлечеш масата или още по-лошо – да наложиш мнението си и да подведеш и предадеш тези, които са ти се доверили.

В тази страна е много лесно да канализираш справедливото възмущение и да го употребиш. В тази, същата страна, за която говоря има хора с ценности и идеали, които не се притесняват и отстояват позициите си – изречени или написани такива, да застават с имената си, но има и много такива, които се страхуват и мишкуват.

Всъщност, двойният стандарт и мишкуването са двете страни на една и съща монета. Една от 30-те, за които беше продаден Исус. Монетата, срещу която търгуваме себе си и съвестта си.

Тези хора заслужават именно тези управленци, медии и неосъществени реформи, защото се продават не за 30 сребърника, а за по-малко – продават се за 5 минути слава и контрол над тълпата.

С такива хора – такава демокрация, партии, синдикати и неправителствени организации.

На тази цена – всичко е имитация. А имитациите са евтини – също като тези, които са фенове на ментетата и пълнят къщите си с тях.
Българите - ментета, които се самозаблуждават, че са бутикови и уникални. Бутиците, които станаха бардаци. 




Гласувай:
3



1. lupunel - Пакостнице, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
14.08.2015 20:09
Пакостнице,.....................,м?Само кажи да!
цитирай
2. sis - Много хубав текст!
24.04.2016 00:33
... скоро прочетох един израз: "Българите, които заминават в чужбина, не бягат от България, бягат от българите".

... все по-често се ядосвам на българите, което е доста подтискащо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pakostinka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1940126
Постинги: 371
Коментари: 5299
Гласове: 12170