Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 14:24 - Набързо от мястото на събитието: ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ЯПОНИЯ!
Автор: eien Категория: Други   
Прочетен: 88174 Коментари: 121 Гласове:
126


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отдавна се говори и пише в Япония, че се чака голямо земетресение като онова през 1923 г., извесно като “Great Kanto Earthquake” с магнитуд 7.9., и  взело 146 000 жертви.

Първият ми постинг в блога е за земетресенията. Вълнуват ме и не ми е спокойно. Имам развинтена фантазия и винаги си представям апокалиптични сценарии. 
Бях в Токио на две демонстрации, на които можеш да опиташ усещането 7 по Рихтер. Толкова е силно!  Толкова е неприятно!. Повдига ти се. И като ти кажат, бягай под масата, не слушай. Никъде не можеш да бягаш. Не можеш крачка да направиш. Освен ако не си до нея и просто се свлечеш.

Днес, 11 март 2011 г. мощното земетресение разтресе североизточна Япония и надмина всякакви предсказания за “същото, което ни чакало като онова през 1923 г.”.

2.46 pm, 11 март 2011 г. ! Няма да забравя часа и деня. Никога! Преди да спрат всички телефонни връзки, минути след него, разбрах само, че епицентърът е в префектура Мияги. Сега, 5 часа по-късно, съм в жилището си, продължават трусовете.  И усешането за безпомошност е тревожно. Неспокойна съм.
Улиците са пълни с пешеходци. По-голямата част от магазините ии заведенията са затворени. 

...телевизиите ще предават и 10 метровите цунами, и уплашените хора, посипаните тротоари със стъкла, отнесените коли.... Това ще се види от целия свят.

Ето какво искам да споделя аз, мои приятели в България:

- За първи път видях по улицата бебета в колички, елегантни японки с обувки с високи токове, майки с децата си, възрастни японски двойки и…всички забързани с ….каски на главите. Отчитам, че са необходими.

- Всички асансьори били спрени, споделиха с мен приятелите ми, които се събрахме в барчето до нас /малко неприятно прозвуча сервитьорът –чилиец, уплашен и той, въпреки че бил “печен в оцеляването при земетресения” , с напомнянето,  че  вече е “ Happy Hour” , тоест пием на половин цена/. Асансьорите могат да се ползват само, когато дойдат специалистите и сложат лепенки, че са проверени и безопасни. До тогава - пеша по стълбите. Но и те се клатят. Не са безопасни. Мнозина ще останат в офисите тази нощ. Съседната "Роппонги Хилс" с над 50-те етажа е цялата осветена. Магазините и ресторантите в нея само са тъмни. Асансьорите са спрели. Няма как да слезеш от 50-ия етаж...

- В 3 часа се озовах на улицата и пред блока ми видях купчинки с изрядно подредени одеала и до тях бутилки с минерална вода. Никой не си взе. Нямаше очевидно още нужда. Кой ли ги бе сложил за по-малко от 3-4 минути?

- Нямахме тел. мобилни връзки около 4-5 часа.

-  Около 17 часа се появи по телевизията премиерът. За 1-2 мин. Бе спокоен и отсече: разчитайте на мен! Не прозвуча патетично и фалшиво! Никой не го обсъди.

- Следяхме новините по телевизора в заведението. Новинарите в студиото предаваха с каски. Бяха стреснати. Но не бъркаха. Забързаното произнасяне на думите подсказваше, че са уплашени. 

- Земята е неспокойна. Продължава да ни тресе…Казва се “afrter shock” трусове.  Всички тръпнем, дали ще ни изненада нощта? Жертвите са вече над 50...колко ли ще се окажат?  “Да се помолим за тях и близките им”, каза благо Мияке сенсей, нашият пастор, който ще пренощува у дома. Живее далеч и няма как да се прибере. Влаковете са спрели. Такситата изнемогват.

- Изведнъж  се сещам, че днес в 12:00 по-малко от 3 часа преди зерметресението, изпратих на сина ми следното съобщение по мобилния: Ако има земетресение, търсим се в апартаментите, после в работата и накрая в градинката пред “Телевизия Асахи”, която е до нас. Какво ли ме е накарало да напиша това спонтанно съобщение?
Пишейки сега... отново и отново ни тресе, гледам втренчено екрана на телевизора: репортери... линейки и пожарни летят... високоговорители от близката сграда предупреждават да икономисваме електричеството... в главата ми се върти мисълта, кое трябваше най-напред да направя – към “Асахи” или жилището на сина ми...молитвата най-напред за бедстващите тук, да не пропусна България и приятелите ми, да довърша набързо постинга, докато с големи букви на екрана се изписва :
Извънредно положение се обявява в японската атомна електроцентрала…



Тагове:   земетресение,


Гласувай:
126



1. tit - Ей за това Япония е Япония!
11.03.2011 14:42
"Около 17 часа се появи по телевизията премиерът. За 1-2 мин. Бе спокоен и отсече: разчитайте на мен! Не прозвуча патетично и фалшиво! Никой не го обсъди."

Бог да ви закриля!!!
Благополучно да приключи всичко!:)
цитирай
2. nicodima - EIEN,
11.03.2011 14:47
от сутринта следя какво става там. Тук разбрахме около 9 часа. По Интернет вървят кадрите на отнесените кораби и коли, страшно е. От въздуха се вижда как една от колите се помъчи да избяга, не можа...
Моите съчувствия към народа на Япония, виждам с каква стоическа твърдост и практичност се отнасят към съдбата си! Такъв народ е за уважение! Министър-председателят не мръдна от мястото си, дадоха заседанието на кабинета...
Пожелавам ти да няма повече тревоги, да сте живи и здрави, след такъв шок човек започва да цени най-вече живота и здравето, преосмисля дребнавите неволи. Стискам палци всичко да е наред с детето ти и ядрената централа!
Кураж!
цитирай
3. chara - Бог да ви пази!
11.03.2011 14:53
Теб и сина ти, приятелите, съседите, колегите и ... всички вас!
:)))
цитирай
4. doriana - Не зная какво да напиша! Освен - Г...
11.03.2011 14:56
Не зная какво да напиша! Освен - Господ да е с всички хора ТАМ! Дано си се намерила с близките си! Дано няма повече поражения с АЕЦ-овете отколкото е нанесло земетресението и цунамито!
Дръжте се, кураж!
цитирай
5. tili - Поздрави далечни, Ейен!
11.03.2011 15:05
Радвам се, че сте живи и здрави! Японците ще се оправят след тази трагедия. Доказали са го многократно.
Гледаме и следим постоянно новините по ВВС. Ужасно е, ужасно!
Бог да е с вас!!!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Следим всичко за вас и сме много н...
11.03.2011 15:23
Следим всичко за вас и сме много неспокойни, молим се и ви стискаме палци, дръжте се. Дано да няма много жертви, пиши пак.
цитирай
7. aidasv - Поздрави от далечен Свищов и кураж!
11.03.2011 15:25
Чета всичко и направо се смразявам от ставащото в Япония. Ужасът от голямото земетресение във "Вранча"-Румъния, който изживяхме е постоянно във съзнанието ни. На 4 март сега се навършиха 34 години от това земетресение.
Нищо по-вече неможе да се напише освен молба за милост от природата за всички, които са в Япония и районите, които могат да бъдат засегнати от вълна "Цунами".
КУРАЖ!
цитирай
8. eien - Мили приятели от блога!
11.03.2011 15:49
Първо благодаря за съпричастието! Към мен и към всички пострадали тук.
Второ, пожелавам ви никога да не преживеете подобно нещо. Нека Бог е милостив към България!

Часът е 22.45: току що разбрахме, че НЯМА теч от ат. централа.Точно там земетресението е с 8.9 магнитуд и никакво преувеличение няма. 3000 души, които живеят в радиус от 2 км до централата ще бъдат евакуирани, ако се наложи.
72 са жертвите, 56 -изчезнали, 241 са ранените.
Прекратени са международните полети.
Продължава да тресе...неспокойни сме...
цитирай
9. eien - 23:00 е: В столицата е спокойно.
11.03.2011 15:59
Излязох за 5 мин. Духа вятър и малко е необичайно студено. Ако не са някои от минувачите с каски на главата, нищо по-различно не се забелязва на улицата. Земята продължава да люлее.Дано няма повторение с такава или по-голяма сила! Няма да се спи...следя новините и се тревожа за пострадалите.
цитирай
10. анонимен - Кураж
11.03.2011 16:35
Мила, Eien, притесних се за вас... Радвам се, че сте добре!
Още сутринта ставайки, почти машиналто пуснах телевизора, но от намаления звук, чух само за земетресение и Япония. Въздъхнах, но продължих с направата на кафе, защото дори и не предполагах, за какво става въпрос. Странното е, че точно вчера говорих с познати, които засегнаха темата за земетресенията в Япония и им казах, че ако ми е писано да преживея природно бедствие, ако бих могла да избирам, бих предпочела да е точно там... Сякаш точно там, ще съм най-сигурна в бързината и адекватността на мерките, коита ще се вземат. Точно снощи и главата от книгата, която четох за Япония, пак беше за земетресенията и за брилянтните действия за овладяване на положението, които се вземат там.
Час-два след това, вече започнаха да ми звънят близки и да ме питат гледала ли съм новини и наясно ли съм, какво се случва - не бях...
Още след първия новинарски сайт се смразих, това, което видях веше ужасяващо.
Уви, пред природата сме безсилни ...
Моля се, за всички хора там, да са добре, да са живи, да са здрави, да ...(макар и да е невъзможно...)
Дано да спре да нараства броят на загиналите и дано да се справят с щетите, защото виждам, че са много големи.
Отново, радвам се, че вие сте добре! Кураж на всички! Сигурна съм, че много хора сме мислено с вас и се молим.
цитирай
11. анонимен - eien, от два дни блога е без достъп за ...
11.03.2011 16:37
eien, от два дни блога е без достъп за мен. Видях по обяд новините по испанската телевизия и веднага се сетих за теб. Сега дори не правя опит да влезна с ника си, за да не ме изключи пак. Как си? Моля се да си добре! Бог да е с вас! И знай, че има хора, които макар и да не те познават лично, те мислят! Надали съм само аз! Много, много те прегръщам!
bizcocho
цитирай
12. eien - bizcocho и всички, които ми писахте на лични и в блога като коментари, Благодаря!
11.03.2011 16:46
Разберете ме добре: безсилни сме в такива моменти! Запазете хладнокръвие, Ако ви се случи,обикновено не са дълги тези трусове. Мобилизирайте се да ги изчакате без паника. Не лягайте по пода или на улицата. Бъдете готови за движение. В една или друга посока-където е по-безопасно. Инстинктът работи страхотно!
Винаги с бутилката вода в чантата или до леглото ви! И най-важното, бъдете спокойни и не се паникьосвайте. Така ми влияят тези японци. Невероятни са. Спокойни външно, усмихнати, мили един към друг.
На улицата пред нас една жена ме заметна с шала си, треперех и е помислила очевидно, че ми е студено. Не пожела да си го вземе, тръгвайки си....
цитирай
13. virtualna1biblioteca - Господ да ти помага !
11.03.2011 16:51
Мисля за теб !
цитирай
14. анонимен - Да им изпратим бай Стоян,
11.03.2011 16:57
най- големият майстор на тричането,та да им направи едно тричане срещу уроки!
цитирай
15. hikari - Бъдете благословени,eien и ти и сина ти!
11.03.2011 17:08
Господ да ви пази и се дръжте! Моля се за вас и всички пострадали хора в този момент. Бог с Вас! Ели
цитирай
16. eien - От 300 години Япония не е била сполетявана
11.03.2011 18:15
от такова голямо земетресение с магнитуд 8.9!
Президентът Обама се е обадил на японския премиер Кан по тел. и е предложил помощ 12.48 ам/.
Броят на жертвите вече е 137. Трагедия!


цитирай
17. eien - 1.30 през нощта:
11.03.2011 18:28
Направих няколко снимки по улиците. Никъде не видях паника в столицата. Ще снимам след няколко часа на светло. Ще направя и видеоматериал.
Казвам, лека нощ!
Телефоните работят. Интернетът -също. Със стационарния телефон у дома нямахме проблем. Работеше през цялото време. С мобилния разговаряхме чрез VIBER и WhatsApp.Които са с мобилни тел. задължително да си даунлодват и двете. Безплатно е и удобно. През цялото време имахме връзка. След 5 часа мобилните заработиха както обикновено.
цитирай
18. mamkamu - Стискам палци за теб, сина ти и вс...
11.03.2011 18:39
Стискам палци за теб, сина ти и всички японци! Дано няма по-силен трус!

Ама и тоя чилиец с неговия "Happy Hour"... Едва ли ви е било до това...

Все си мисля, че само Япония може да издържи на силата на такъв трус! С цялото това прицизно противоземетръсно строителство. Докато гледах обаче, помитащата сила на цунамито, отново се сетих, колко малки и безпомощни сме хората. Всичко изглеждаше сякаш някакви играчки се подмятат в детски леген, а пък се оказа, че "играчките" са десетки многотонажни кораби, автобобили, самолети и къщи.

В такива моменти разбираме, че ние сме някакви временни гости на тази планета. Лесно ми е да говоря отстрани... Ще ме извиниш!

Съпреживявам с теб! Поне се опитвам...но само ти знаеш, какво ти е.

цитирай
19. mileidi46 - Boje gospodi..ujas e!
11.03.2011 19:00
Az ne gledam televiziq v Italia..a razbrax ot bloga na kushel i napravo mi stana lo6o..vednaga se setix za teb,mila!!
kakvoto i da kaja..nqma smisul..mislq i se molq za teb i za vsi4ki xora tam..Gospod da bdi nad vas.
цитирай
20. miaa - Здравей скъпа,Еien!
11.03.2011 19:07
Радвам се, че сте живи и здрави..Ти, близките, приятелите!
Бог да ви пази!С Теб съм!
цитирай
21. dagma - Ейен, най-страшното е зад гърба ви!
11.03.2011 19:21
Последващите трусове ще са все по-слаби. Представям си какво изпитвате сега. Дано 137 да е окончателния брой на жертвите.
Бог да ви закриля всички!
цитирай
22. анонимен - Nie sme s teb, Eien!
11.03.2011 19:21
Kuraj, mila! Ne si sama v tova izpitanie na duha.
цитирай
23. eien - Това с Кусхел са си фантазии, в столицата е спокойно. Снимах. Имам материал.
11.03.2011 19:22
За българите в България - гледаме онлайн официалната телевизия NHK и тук
Ето какво написа един сънародник в нашата яху-група, в която сме всички българи и споделям:

http://www.ustream.tv/channel/nhk%E7%B7%8F%E5%90%88%E3%83%9F%E3%83%A9%E3%83%BC

п.с. съобщенията за изчезнал град, кораби, влак и освен тях около 80 000, както
пише по бг сайтовете са просто уникални дивотии - следете официалните източници
и не заблуждавайте читателите си.

Поздрави.
цитирай
24. feq - Моля се Земята да се успокои!
11.03.2011 19:27
Моля се да няма повече жертви и уплашени хора.
Каквото и да напиша все ще бъде малко, за да ти помогне да преживееш ужаса и безпомощността си в подобен момент.
Малко музика за релакс:
http://www.youtube.com/watch?v=qVTi7g5MQyI&feature=related
цитирай
25. marteniza - eien
11.03.2011 19:54
Не си сама, ейен! Бъдете смели! Бог да ви пази! Дано скоро всичко да утихне. Имам и други познати българи там - Валентин Димов и т.н. Също Йомико. Стискам ви палци! Кураж, прегръщам те.
цитирай
26. haralanov - С теб съм!
11.03.2011 19:55
Знаем се от доста време...С теб съм!
цитирай
27. despinida - Гледах клиповете от земетресението, качени в Новините на Днес.бг
11.03.2011 19:57
Гледах.... и не можех да повярвам, че е възможно такова нещастие да се стовари над хората, там...първо земетресението събаря сградите, после океана ги залива с цунами....кошмар...разстроена съм, е слабо казано...ужасена съм...
И както се предполага, калената японска нация, ще го надживее без силни емоции и паника, народ, за възхищение...
Да ги пази техния Бог....
А на теб, eien, стискам палци, да отшумят по-скоро вторичните трусови и да си върнеш спокойствието...
Кураж, ти имаш ангел пазител...!
цитирай
28. анонимен - Нека Бог да прости загиналите,
11.03.2011 20:12
Моля се за Вас и вашето семейство!
цитирай
29. martiniki - следобед разбрах и следя
11.03.2011 20:13
какво се случва, по-страшно от всякакъв филм за такова бедствие, и в момента следя - моля се, Eien, да ви закриля и пази!
цитирай
30. анонимен - дарка
11.03.2011 20:35
Бог да Ви пази японски народе, винаги съм Ви се възхищавала. Гледах ужасите по интернет и за кой път се убеждавах във вашата смелост да приемате спокойно доколкото това може да се каже ударите на природата- майка.
цитирай
31. lado - Здравей и от мен! Радваме се за теб и ...
11.03.2011 20:38
Здравей и от мен! Радваме се за теб и близките ти, че сте живи и здрави! И се молете за нас, че ако тука удари.....
цитирай
32. megg - Господ да ви закриля!
11.03.2011 20:43
Радвам се, че сте живи и здрави - ти и най - близките ти. Кураж, добрите ни помисли са с вас.
цитирай
33. анонимен - анонимен - eien
11.03.2011 20:43
Господ да ви пази ! Кураж! Ако думите и мислите ни могат да стоплят сърцата ви - с вас сме! Съпричастни към трагедията и се молим трудностите вече да са в миналото! Дано сте заедно със семейството!
цитирай
34. анонимен - Токио не е засегнат от земетресението. НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА!!!!
11.03.2011 20:49
Мощно земетресения от 8.9 по Рихтер удари Япония към 7:46 часа българско време. Епицентърът на труса бе локализиран на 373 км северно от Токио, като в столицата също бяха причинени щети. Различните агенции съобщават за 1 до 8 загинали и десетки ранени и изчезнали.

След земетресението се образува цунами с височина от 4.2 метра. Което удари североизточните брегове на страната. От телевизионните репортажи се наблюдаваха лодки напуснали пристаните и носещи се по течението, както и автомобили завлечени от вълната.
цитирай
35. monaliza121 - Голям страх и ужас ме обзе, но дано ...
11.03.2011 20:59
Голям страх и ужас ме обзе, но дано сте добре и се пазете много.
цитирай
36. анонимен - I az se molia ot surze!
11.03.2011 21:07
BOG da e s vas!Dano maikata Zemia se uspokoi!Budete jivi i zdravi! Obichaite se Hora!!! Samo tova shte ni spasi!Molia se Na BOG za vas!
цитирай
37. анонимен - I vie nedeite da zablujdavate, che vsichko e ok!
11.03.2011 21:20
eien написа:
За българите в България - гледаме онлайн официалната телевизия NHK и тук
Ето какво написа един сънародник в нашата яху-група, в която сме всички българи и споделям:

http://www.ustream.tv/channel/nhk%E7%B7%8F%E5%90%88%E3%83%9F%E3%83%A9%E3%83%BC

п.с. съобщенията за изчезнал град, кораби, влак и освен тях около 80 000, както
пише по бг сайтовете са просто уникални дивотии - следете официалните източници
и не заблуждавайте читателите си.

Поздрави.

I vie nedeite da zablujdavate, che vsichko e ok!
цитирай
38. miralyub - след днес японците ми станаха още ...
11.03.2011 21:39
след днес японците ми станаха още по-симпатични...
смели и умни хора.
и това с бързата реакция с минералната вода и одеалата пред сградите- удивена съм. кураж!
цитирай
39. elidea - eien,
11.03.2011 21:55
откакто разбрах за земетресението си мисля за теб. Бог да ви закриля! И теб , и близките ти, и прекрасната Япония, Бог да ви пази!
цитирай
40. silencemurmur - разчитайте на мен!
11.03.2011 22:00
Айен, първо мислих за тебе. И си рекох: Дали е на ред? И виж ти писала си дори един пост. После се ядосах на "смелите" думи на японския примиер.

Пред тази природна стихия кой може да разчита на силата на един единствен човек. И дори в тази ситуация си мисли за печелене на гласове! Възмущава ме!
И да кажа, че мисля за другите е също жестоко. Първо се обаждам най-обичните ми и после си мисля да съм велик(а) и да се моля за спре какво? И това е жестоко.
Би трябвало (може би) mosty, смирение пред силата и неунищожеността на природата. Тя ще се оправи сама, но ние никога. За съжаление. И после: тези, които са си отишли не ги боли, но останалите ги боли через погиналите.

поздрав също от земя, която се е вече клатила
цитирай
41. анонимен - ти гледай, ако в Бг стане такова или ...
11.03.2011 22:01
ти гледай , ако в Бг стане такова или поне с магнитд 7.5-8. Поне 200 000 хиляди жертви не мърдат , 1/4 от територията ще е разрушена , а предполагам кражбите и мародерствата ще запозчнат часове след него .
А при вас поне да не беше цунамито , щеше с много по-малко да се размине, ама......
цитирай
42. silencemurmur - за коментар 27: Гледах.... и не можех да повярвам, че е възможно такова нещастие да се стовари над хората
11.03.2011 22:18
Като чета тези думи: от седмици на ред на първа световна страница беше до днес жасминовата революция и никой не написа такива думи за хората на място, които са жертви на десетилетно политическо цунами. Никой не обели дума по убитите, ранените, окаяните мъже, жени, деца. Само целебрална информация по унищожени предмети-хора. А днес? А, днес е специален ден на тревога и скръб! Унищожение на хора и материално имущество от така зловещата природа! А тя има винаги последната си дума, безусловно! Дори и в политическите раздори и караници и днес в Брюксел, където два човека държавници не са на същото мнение. Е!? Тогава как да се разберат народите по между си? Жалко, отчайващо и много негативно за човека - върхът на господното творчество! Много ми е криво! Именно за този човек, който се мисли така добър и възвишен над природата.

поздрав и за силата, която "знае" защо и кога
цитирай
43. анонимен - и аз съм там
11.03.2011 22:20
и мен ме тресе
цитирай
44. esen - Кураж!
11.03.2011 22:21
Бог да ви закриля, вас и всички човеци, а и планетата ни!
цитирай
45. анонимен - drag
11.03.2011 22:26
mila,rasbrah za spoletialototo vi prirodno bedstvie.pisha vi ot usa.az u4a zaedno s tri iaponki.mnogo vazpitani i umni momi4eta.te imat blizki v iaponia.moga da si predstavia tiahnata trevoga i bolka.ne moga da vi pomogna,no moga da se pomolia na bod da e milostiv i vsi4ko da e pod kontrol.v molitva sam za vas;drag

















цитирай
46. iliada - Последните дни имах доста работа и колкото и да не е за вярване не съм чела
11.03.2011 22:47
вестници и не съм гледала телевизия до тази вечер.С ужас разбрах за сполетялото нещастие Япония и след като изчаках да чуя съобщението на БТВ за пострадалите изтичах да пусна компа.
Помня ужасното заметресение във Вранча преди 34 години и стреса, който изпитах тогава.Още си спомням онова време и мога да си представя отчасти как се чувстваш мила в момента.
Трябва да те уверя ,че на 5 март /един ден след заметресението във Вранча/ аз продължавах да усещам множеството затихващи трусове .Спорих с близките си,че цялата нощ след заметресението е имало многоброини с намаляващ интензитет трусове ,който усетих.После го повърдиха по радиото и телевизията.
Аз не знам дали трусовете са продължили ,но под моите крара постоянно усещах люлеене и за да не ставам досадна се ориентирах дали е само внушение по полюлея.........

Не мога разбирасе да сравнявам двете заметресения нито ужасът ,който в момента е сковал населението на острова .
Ужасно е всичко което се случва при Вас и се надявам силата да е отминала и всичко да приключи ..........
Моля се за теб мила приятелко и твоето семейство!

цитирай
47. 4aiotgluhar4e - Аз само те прегръщам, както един ...
11.03.2011 23:03
Аз само те прегръщам, както един човек може да прегърне друг, когато е в беда. Бог да ви закриля!
цитирай
48. анонимен - ЛЕШОЯДИ
11.03.2011 23:07
Вие Блогърите сте ловци на новини,и изяждате ума на хората с глупостите си.
цитирай
49. andi2 - Индонезия, ЧИЛИ, Хаити, Китай, ...
11.03.2011 23:29
Индонезия , ЧИЛИ , Хаити , Китай , Япония ..........
кои ли ще са следващите ?
цитирай
50. goran - Eien,
12.03.2011 00:02
Дано Съдбата Ви закриля и земетресенията затихнат

Да си помогнете и спасите нуждаещите се от помощ

И в България много хора мислим за Вас и за всички нас

Бори ли се човек не може да няма резултат – японците и гостите им го знаете

Всеки човек има неподозирани възможности и по-важното има силата, и енергия, за да ги отключи, в нужда.
цитирай
51. indiajane - Кураж,
12.03.2011 00:10
надявам се трусовете да се успокоят скоро и всички там да си отдъхнат!
цитирай
52. анонимен - very good!
12.03.2011 00:17
taka zvu4i na qponski...
цитирай
53. анонимен - пазете се и не се паникьосвайте!
12.03.2011 00:27
прегръдки от нас.

оси4
цитирай
54. dorichela - Еиен,
12.03.2011 00:49
надявам се да сте добре и въпреки стреса около това, което се случва... Искрено ви желая всичко това скоро да свърши и дано да няма повече жертви!
цитирай
55. gothic - Бог да прости загиналите и да даде ...
12.03.2011 02:05
Бог да прости загиналите и да даде сила на живите. Това е най-важното. Всичко останало е второстепенно. Хората ще се окопитят. Икономиката ще се съвземе. Инфраструктурата ще се възстанови. Държавата ще стъпи на крака максимално бързо. Държава, каквато за жалост тук никога няма да има...
цитирай
56. eien - Горките семейства и близки на загиналите! 12.03. преди обяд:
12.03.2011 02:50
18 часа след след земетресението: сутрин е, в Токио е слънчево, 10 градуса над нулата. Метрото, влакът-стрела Осака -Токио, частните влакове, рейсове работят по разписание и ккато обичайно точни до секунди! Обади ми се по телефона мой приятел от Нагоя. След малко тръгва с ъс шинкансена за Токио. Звучеше спокойно.
Министър-председателят Кан излетя рано призори с хеликоптер, за да посети намясто най-тежко пострадалия регион и за инспекция на атомната централа. В 10.50 се завръща в Токио, където вече са подготвени за обсъждане на извънредно заседание конкретните мерки за пострадалите и региона.
В 8.57 леко земетресение с магнитуд 3.4 бе отбелязано в Нагано.
Звъня по телефона на всички българи, на които имам координатите. Отворила съм вратите на дома ми за всеки, който има нужда. Свързах се по интернет с няколко, между които Богдан, Елена Хара...ако имате въпроси, пишете. Мобилните телефонни връзки не са най-качествени в момента. Благодаря на всички, които ми писахте и се обадихте. Докато пиша, отново има земетресение, леко. Излизам. Ще снимам. Въоръжена съм с два мобилни, два фотоапарата и шише вода.
цитирай
57. vmir - Браво на японците, че не са почнали да псуват премиера си, че прави PR, или да доказват,
12.03.2011 04:47
че той е предизвикал земетресението (у нас един луд да го изтърси, 1000 всезнайковци ще се надпреварват да го "доказват", ще намерят е 1000000 "очевидци" без да им мигне оченцето!
Стискам палци дано всичко спре дотук!
цитирай
58. veninski - Бог да Ви пази!
12.03.2011 05:18
Бог да Ви пази!
цитирай
59. swanlake - дано кошмара скоро свърши! Пргр...
12.03.2011 06:32
дано кошмара скоро свърши! Пргръщам те!
цитирай
60. malkiatprintz - Господ да пази и теб, и близките ти и ...
12.03.2011 06:35
Господ да пази и теб, и близките ти и всички хора, които са преживяли всичко това, Еиен. Надявам се, че страшното е отминало и че ситуацията ще започне да се нормализира. Стискам палци да си добре.
цитирай
61. tota - Бог да Ви пази!
12.03.2011 08:18
Безсилни сме пред природата. Запазете силата на духа си!! Всичко ще мине само след него сякаш всичко се променя ..не е същото. Бог с Вас и с всички хора там!
цитирай
62. анонимен - Бог да ви пази!
12.03.2011 08:50
Вас и всички хора там -Бог с вас !Имайте вяра !Дано днес сте по добре и всичко да е приключило .....
цитирай
63. cornflower - БОГ да ви пази!
12.03.2011 10:40
БОГ да ви пази!
цитирай
64. kapriz - Ейен, облекчение е, че сте добре...
12.03.2011 10:45
Ейен, облекчение е, че сте добре!
Бог да е с вас!
Дано няма повече изпитания.
цитирай
65. candysays - Мислено сме с вас.......
12.03.2011 10:48
Какво друго да кажем - от България?
Японците са прекрасни хора, съдбата им явно е такава обаче - страната им да е разположена на толкова неспокойна земя.. Те компенсират със своето спокойствие. При нас пък май е обратното. Земята - сравнително спокойна, хората обаче - неспокойни, рядко мили и дружелюбни, особено "в големия град". Има някакво равновесие.. За добро или зло..
Накрая да кажа - и аз се сетих най-напред за теб, когато разбрах за случващото се в Япония! Както още много хора в този сайт.. Това, само по себе си, е нещо положително, нали?! Стигаме един до друг чрез мислите си, познаваме се.. по някакъв начин. Даваме си и кураж, когато е нужно. Макар и само на думи. Но и те значат много понякога - дават сила. Особено, когато са искрени!
Но стига философстване. В такъв момент то не е особено уместно, зная.
Прегръщаме ви от далечната ни земя и се надяваме всичко при вас да се оправи възможно по-скоро! И най-вече - да няма повече жертви и щети! Включително от цунамита и от атомните електроцентрали...
цитирай
66. анонимен - Пази се!И вярвай в Бог!От цял свят ...
12.03.2011 10:49
Пази се!И вярвай в Бог!От цял свят следим събитията и се молим за вас.Да имате сили...Силно те прегръщам.
цитирай
67. анонимен - Да подкрепим морално японския народ в този труден момент за нацията им!
12.03.2011 11:19
Подкрепа, съчувствие и кураж на тази истинска древна цивилизация.

http://www.facebook.com/home.php#!/home.php?sk=group_198661550152356&notif_t=group_activity

Присъединете се!
цитирай
68. mikino - БОГ С ВАС!
12.03.2011 11:49
Страшно е! Не мога да кажа нищо... Успях да се свържа с близки там, някои търсят роднините си... Много силно се моля, природата все пак да не е толкова жестока!
Да не се повтаря това... Никъде!
цитирай
69. mt46 - Дано това не е
12.03.2011 13:14
началото на световен потоп!...
цитирай
70. estirbg - Скъпа eien,
12.03.2011 13:23
поразходих се тичешком из блога ти и попаднах на постинга ти "При земетресение в България" - там ти беше мимоходом отбелязала в розоволилаво Токио, Лос Анджелис и София като най-близко очаквани потенциално земетръсно застрашени...Прогнозата се сбъдва...Сега, когато това бедствие връхлетя Япония и аз се ужасих - не ми се мисли какво би се случило в България и как биха реагирали сънародниците ми в подобен момент, далеч ще е от поведението и стоицизма на японците...
След случилото се при теб и обявената тревога за опасност от цунами в срещуположните крайбрежия на прилежащите други континети и острови неволно си спомних едно от пророчествата на Самия Исус за краят на човечеството...
"И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а ПО ЗЕМЯТА БЕДСТВИЕ НА НАРОДИТЕ, КАТО ЩЕ БЪДАТ В НЕДОУМЕНИЕ ПОРАДИ БУЧЕНЕТО НА МОРЕТО И ВЪЛНИТЕ.
Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото НЕБЕСНИТЕ СИЛИ ЩЕ СЕ РАЗКЛАТЯТ." Лука 21:25-26
Има разклащане на небедните сили и то е очевидно. Не искам да бъда като черна радиостанция, но според Библията вследствие на упорството на човечеството в грехове и духовен упадък, Святият дух все повече ще се оттегля от земята и природните аномалии и катаклизми ще се засилват под влиянието на тъмните сили...Така пише в Бибилията и никой не може да я оспори, защото всичко, което е писано в Нея, всичко се е сбъдвало.
Паника не би трябвало да има за тези, които вярват в Бог и Словото Му, защото Той ни е предупредил: "А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава." Също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че е близо Божието царство.
Истина ви казвам, че това поколение няма да премине докле не се сбъдне всичко това.
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат. Но внимавайте на себе си, да не би да натегнат сърцата ви от преяждане, пиянство и житейски грижи, и ви постигне оня ден внезапно като примка..."
цитирай
71. estirbg - продължение
12.03.2011 13:28
"35 защото така ще дойде върху всички, които живеят по лицето на цялата земя.
36 Но бдете всякога, и молете се, за да сполучите да избегнете всичко, което предстои да стане, и да стоите пред Човешкия Син." Лука 21: 35-36
Наистина трябва да се покаем за греховете си и да се молим да не ни стигат тези беди. Бъдете силни в молитва и добрина към ближните...Ние сме с вас в мисъл, молитва и помощ...Прегръщаме ви...
цитирай
72. анонимен - До estirbg
12.03.2011 13:45
''....и да се молим да не ни стигат тези беди'' - А нима Той не поиска от Бог ''тази чаша'' да го подмине? Не го подмина, Естир. Не го подмина. Заради всички нас. Защото " Животът е низ от уроци, които трябва да се изживеят, за да бъдат разбрани!" Иначе се получава '' всяко чудо за 3 дни". Мдааа....Блогов размисъл. И не само.

Хубав ден, Естир. И Бог да се смили над все още живите
цитирай
73. анонимен - Постинг от тази сутрин: 12.03.2011: eien, Tokyo.
12.03.2011 13:46
18 часа след след земетресението: сутрин е, в Токио е слънчево, 10 градуса над нулата. Метрото, влакът-стрела Осака -Токио, частните влакове, рейсове работят по разписание и кaкато обичайно точни до секунди! Обади ми се по телефона мой приятел от Нагоя. След малко тръгва със шинкансена за Токио. Звучеше спокойно.
Министър-председателят Кан излетя рано призори с хеликоптер, за да посети намясто най-тежко пострадалия регион и за инспекция на атомната централа. В 10.50 се завръща в Токио, където вече са подготвени за обсъждане на извънредно заседание конкретните мерки за пострадалите и региона.
В 8.57 леко земетресение с магнитуд 3.4 бе отбелязано в Нагано.
Звъня по телефона на всички българи, на които имам координатите.
Отворила съм вратите на дома ми за всеки, който има нужда.
Свързах се по интернет с няколко, между които Богдан, Елена Хара, Ирен, Ники, Ваня, Пламен...ако имате въпроси, пишете. Мобилните телефонни връзки не са най-качествени в момента. Благодаря на всички, които ми писахте и се обадихте. Докато пиша, отново има земетресение, леко. Излизам. Ще снимам. Въоръжена съм с два мобилни, два фотоапарата и шише вода.
В ръката ми е вестник "Нихон Кеидзаи Шимбун"- на първа страница редакцията се извинява, че сутришната доставка е с известно закъснение. Не открихме такова. Съвсем навреме бе, както обичайно. Може би за по-отдалечените региони...
Мисли назад по чернобилско време: дано не завали дъжд...радиационен...
ейен, прегръдки
цитирай
74. reg - слава на Бога че си жива! Господ да ...
12.03.2011 14:10
слава на Бога че си жива!
Господ да ви пази и атомната - най-вече!!!
плача
цитирай
75. анонимен - От Иво
12.03.2011 14:14
Ейен, кураж!!! Бъди силна и продължавай да ни информираш. Разходих се из блога ти и виждам колко стойностен и ерудиран човек си. Нека всичко със семейството и бликите ти да бъде наред. А и с целия японски народ. Бъди силна!
цитирай
76. анонимен - Най-последното още не е дошло
12.03.2011 14:14
На прага сме пред нещо крайно...да видим!
цитирай
77. анонимен - Chernobil vtori nomer!
12.03.2011 15:14
Dobre che epitcentara ne e bil v neposredstvena blizost, che togava ne mi se misli, ne che sega e "spokoino", kato se ima predvid atomnata tcentrala, ochakvaniata sa za po-moshtno zemetresenie v regiona...
цитирай
78. boliarkabg - кураж и възхищение от мене и дъщеря ...
12.03.2011 15:37
кураж и възхищение от мене и дъщеря ми към всички японци. Браво на всички, на обикновените хора и правителството,на всички, на дисциплината и самоконтрола ВИ. Мислим за вас и следим всичко. КУРАЖ!
цитирай
79. анонимен - da, chuva se
12.03.2011 17:44
Kristalen ston na ujas
az chuh ot vishnevia zvjat
za otletialiat v bezumen haos
iskriasht i patrozveten
i mlad, i dreven sviat
Bezmerno ogorchen i tajen
be placha na
rozovata Vishna,
salzite vishnevi v noshta...
цитирай
80. mamas - Поздрави, мила!
12.03.2011 19:54
Нямах интернет от 3-4 дни, но още с включването му около 18 часа чета само за Япония. Потърсих специално твоя блог и се радвам, че си добре. Дано няма нови изпитания!
Чудя се само защо твоят постинг не е в блог вълната...
Бог да ви (ни) пази!
цитирай
81. elineli - Новините
12.03.2011 20:16
пристигат при нас със закъснение, скъпа Ейен. От 5 сутринта чета за битката с реакторите. Човек не е Господ! Моля се за всички добри люде там. Дано ни отмине тази горчива чаша. Виждам не си писала от време. Дано е само технически невъзможно, дано лошите сценарии, за които говорят учените не се сбъднат. С все сърце се моля - бъдете живи всичките!!!
цитирай
82. eien - Молете се
13.03.2011 09:40

От Токио: току що ни предупредиха, че в следващите 3 дни се очаква следващото силно земетресение с магнитуд над 7. Улиците са необичайно пусти, рафтовете с консерви и хранителни продукти в супермаркетите- Поздрави, приятели!
13.03., 16 часа, Япония

цитирай
83. nicodima - Дано грешат!
13.03.2011 16:10
Тук казаха, че е обявена ІV степен на радиационна опасност. Надявам се да се справят, коментира се, че ще правят "кожух" на пострадалия реактор като в Чернобил.
Дано само земната кора е благосклонна...
Смелост!
цитирай
84. plamender - Господ да Ви пази!
13.03.2011 19:31
Кураж!
цитирай
85. анонимен - eien,
13.03.2011 21:30
Няма ли къде да се изнесете по-далече от там .... Съобщенията за авариралите АЕЦ не ми дават мира ...

Поздрави и се молим за вас и всички там
цитирай
86. анонимен - на колко км е Япония от Бг по въздух?
13.03.2011 22:42
на колко км е Япония от Бг по въздух?
цитирай
87. анонимен - 10 000 km.
13.03.2011 23:26
10 000 km.
цитирай
88. eien - Отговор на въпроса на анонимен 88:
14.03.2011 04:36
Дистанцията Токио - София е
5699.70 мили.
9172.53 км.
Давам разстоянията от столица до столица, защото ако е от най-южния остров Окинава или най-северния - Хокайдо, ще е по-различно.
Поздрави. ейен.
цитирай
89. eien - Има къде да се изнеса, но...
14.03.2011 04:39
синът ми работи, съпругът ми работи. Аз съм в отпуска от България. Как да ги зарежа и да се върна. Дано още имам да ползвам отпуска, за да съм с тях.
Прегръдки за добрите думи и съчувствие. Много хора ще заминат. Следващите 6 месеца или даже прогнозират година, земята тук ще е неспокойна. И в момента се люлее. Много е дискомфортно. А неизвестността е още по-страшна.Започна се икономия на електричество....
цитирай
90. анонимен - Стискам палци!
14.03.2011 07:33
eien,Следя постовете Ви от 12 март,по обяд.Дано лошото е зад гърба ви вече.Вие сте силна жена.Пожелавам Ви късмет!
съпричастна
цитирай
91. mariani - Стискам
14.03.2011 08:12
палци, eien - дано скоро всичко свърши...
цитирай
92. palisandar - Слушам репортаж за заметресени...
14.03.2011 08:28
Слушам репортаж за заметресението, придружаващите го беди. Последствията . Прогнози за "отшумяване" . Мисля си за отликата преживял , съпреживяващ. За съчувствието и действието. За безалтернативността на желанието поне да наметнеш с топло одеало пострадал. И за Вас, eien. За съкрушаващо с достойнството на обич и дълг в "Дано още имам да ползвам отпуска, за да съм с тях. "

цитирай
93. eien - Благодаря, мили приятели!
14.03.2011 09:02
Живот и здраве, само да се размине, каня всички около 80 коментирали да пийнем по едно питие за здраве у дома в София!
цитирай
94. ady - Здравей
14.03.2011 09:22
не зная какво точно да пожелая, късмет може би . просто искам да изкажа съпричансотта си към случващото се и поклон пред всички хора в Япония. Надявам се всичко да се размине.
цитирай
95. анонимен - трябва да закрият всички АЕЦ по света и у нас!
14.03.2011 09:38
какви ветрове духат и има ли опастност да донесат радиацията до Бг?
цитирай
96. ko642 - Късмет на теб и семайството и шсиюки ...
14.03.2011 12:48
Късмет на теб и семайството и всички Японци .. дано всичко се размине с по малко жертви!
ВВ
цитирай
97. анонимен - Не ветрове, драги ан.96, а халища са в
14.03.2011 15:49
главите на някои хора, които странни мисли им идват, въпреки богатата и навременна информация.
цитирай
98. mominasylza - присъединявам се към останалите
15.03.2011 15:11
И аз като доста съблогъри тук, в първия момент когато видях картините по Тв и после четох в нета за земетресението се сетих за тебе. Питах се как ли си и как се справяш...дано си жива,ти и твоето семейство...е,слава богу, пишеш.Япония винаги я свързвам с уханието и красотата на черешовия цвят,тези красиви розови цветенца...Другият възможен начин н а живот който те имат,в който са възпитани и е част от тях.Мога само да кажа–не е справедливо/ако в природата може да се говори за справделивост/...

И си позволявам да напиша и това,мое мнение е,дано не прозвучи пошло на фона на трагедията.
Ако погледнем ситуацията по сериозно, какво ги очаква японците– ядрено замърсените места едвали ще може да се населят в следващите десетилетия, островите не са балон да ги раздуха човек ,за да има място,нагоре да с е строи–е, къде още нагоре,а надолу–е колко надолу още, ,и като дойде следващия земетръс,/а той сигурно ще дойде/и какво правим–пак жертви, цунамита, и катастрофи.Да, има безлюдна земя,навсякъде по света, може и у нас,ама има една подробност–да не вземат да вдигнат една стена помежду,че тогава няма да можем и д а гледаме.
Доколкото знам наброяват 127 мил. въглеродни единици,на които явно трябва помощ,ама нещо СВЕТА се попипква. Тук където съм, казаха че САЩ,щели да пратят течност з аохлаждане на реакторите,ахам...добре де, колко време им трябва за да стигнат до там, като се има предвид че от Западна Европа,е някъде 10 часа, а САщ доколкото видях,още не са стигнали,за да ги охлаждат със морска вода....
Питам се ЗАЩО се попипква СВЕТА и с еоглежда като ощипана госпойца, кой ,какво ,как кога,...а сега какво ще стане...Немците пък съвсем полудяха,на повече от 10 000 км, държат с е така, сякаш тука е станала катастрофата.
И после , обесняват тука, че ДАЖЕ и да бъде изпусната радиация във въздуха, НЯМАЛО страшно, така или иначе щяла да мине над Пацифика и да падне там....Аааа, Пацифика да е на ЛУНАТА случайно? И като падне там, къде ще отиде...
цитирай
99. kosara2008 - и аз като преждекоментиращите...
15.03.2011 16:07
приберете се у дома ,Ейн, виждаш че се тревожим за теб, за твоите близки и за всички българи и ииииии човеци по Света и най вече в Япония, миличките ми вие..., аз друго не следя по новинити, не знам английски а все съм на сиенен и други инфоканали...късмет и здрве от цялото ми сърце, мила!!!
цитирай
100. ady - писах и на лични
15.03.2011 18:44
току що отговори и каза че е добре Господ да ги пази!
цитирай
101. odette - Толкова много ужас. . . . . вярвам в ...
16.03.2011 02:52
Толкова много ужас.....вярвам в стоическата сила на японците, дано, дано Бог да се смили над тях, никой народ не заслужава това, което сега се изсипа връз главите им.
Милите хора, скърбя за всички, които са преживели и ще живеят с тази трагедия...и за онези, които изгубиха живота си в неравната битка с природата.
Бъдете жива и здрава, Вие, семейството Ви и целият японски народ, за който, дори в такива моменти, когато собственият живот е под опасност, грижата за ближния е вродено качество. Постъпката на японката, която Ви е загърнала с шала си е израз на човечност, доблест и доброта, пред която мога единствено да се възхитя.
Да бъдат благословени, те и всички чужденци, които имат щастието да живеят сред тях, защото те са тези, които ми показаха, че хората могат да бъдат ХОРА!
Дано това е краят на трагедията и Бог бъде милостив към всички нас, на които е дарил живот!
цитирай
102. eien - При такива катаклизми, съм чела, че цените бясно растели
16.03.2011 03:32
Вчера и днес установих, че в Токио собствениците продават на същите цени като преди земетресението, а в ресторантите до нас цените на напитките и храната по обедно време са занижени. Посетители има. Около мен е пълно с компании и корпорации, чиито служители продължават да се хранят там. Тоест не е, за да се привличат клиенти, а лично решение на собствениците.Предполагам, че се сещате защо.
цитирай
103. darcy - Токио
16.03.2011 13:55
имам трима приятели там.. следя активността им във фб... доста са притеснени... дано всичко размине по-скоро!
цитирай
104. анонимен - Молим се за вашето семейство, за ...
16.03.2011 18:16
Молим се за вашето семейство, за японците и за япония!
цитирай
105. zinka34 - Следя събитията в Япония, както и ...
16.03.2011 21:41
Следя събитията в Япония, както и повечето хора около мен.
Усещаме се странно и твърде неспокойно. Земята е дом за всички ни!
Не може да си спокоен, ако от обратната й страна страдат и умират хора...
Съпреживяваме трагедията, която ви се случва, заедно с вас!
Японците винаги са ни били пример за твърдост и кураж!
Бъдете силни и сплотени!
Молим се за всички вас!
И дано по-скоро утихне това бедствие!!!
цитирай
106. анонимен - Край на бедствието!
17.03.2011 06:14
Отлично информиран източник от Външно, пожелал анонимност, съобщи, че за Япония спешно са комадировни бай Стоян, нй- големият майстор на тричането в света, и специалиста по земетресенията Емил Лещански.

Бай Стоян щял да извърши ритуално тричане, с което да СПРЕ ЕКСПЛОЗИИТЕ, а Лещански пък щял да предотврати следващите трусове. Хвала на тези български гении!
цитирай
107. анонимен - Ама верно-
17.03.2011 08:39
казаха го и по Нова телевизия. Сега вече всичко ще се оправи, защото бай Стоян и Лещански си знаят работата!!
цитирай
108. virginian - не се шегувайте с нещастието на хората
18.03.2011 08:43
Българите(поне половината) сме гадняри!Не бива да се шегуваме с нещастието на хората!Винаги съм се възхищавала на външното им спокойствие и уважение към останалите хора(за разлика от нас-българите), както на трудолюбието и твърдостта с която да понасят бедите. Дано да успеят да се възстановят по-бързо психически и физически след трагедията!
цитирай
109. kass - eien
18.03.2011 10:43
Надявам се да сте добре eien, сигурна съм че в Япония нещата ще се оправят бързо и че хората там имат силата да се справят с проблемите, дано ситуацията скоро се овладее и животът нормализира. Съжалявам за жертвите от земетресението и последвалото цунами, само те са безвъзвратни, всичко друго се оправя с постоянство, труд и дисциплина...
цитирай
110. blagovestie - Каквото и да кажа сигурно ще прозвучи кухо...
18.03.2011 14:31
Бог да ви пази и да ви дава сили, мила!
Прегръдки.
цитирай
111. mt46 - Вече нищо няма да е същото -
18.03.2011 14:49
нито в Япония, нито в света... Това е най-тежкият удар в историята на Япония - с ДЪЛГОТРАЙНИ последици... Ако земята им бъде отровена от радиация - ще трябва да я напуснат...
цитирай
112. eien - Коментар 112, ДА! Няма да е същото в сърцата на загубилите близките си
20.03.2011 17:24
НО!
Земята няма да бъде отровена с радиация от земетресението на 11 март 2011 г.
И никога няма да си напуснат страната.
Една седмица след земетресението има вече над 600 други по-малки или по-сериозни, но и през това време хората разчистват пътища, градят и са готови да започнат с престрояването и възобновяването на разрушените селища. И на никой не му минава през ум да идва и да се заселва в България. От близо 130 милиона японци, едва 7-8 са се заселили в България и то не завинаги, а от 7 милионна България - 700 вече живеят в Япония и въпреки земетресението, радиацията и последиците от тях, не чух някой!!, нито един българин да си е събрал багажа и да се е изнесъл за България.
цитирай
113. анонимен - scmYbSUwXbpl
24.05.2011 07:24
In awe of that anewsr! Really cool!
цитирай
114. анонимен - wVXkYonSu
24.05.2011 09:39
Superior thinking demonstrated above. Tahnks!
цитирай
115. анонимен - JpbceoNSSsZxMXSKvcv
24.05.2011 10:46
It's spooky how cvleer some ppl are. Thanks!
цитирай
116. анонимен - rihDSyurABdLJ
24.05.2011 10:58
Superior thinking demonstrated above. Tnhaks!
цитирай
117. анонимен - iOmYcFlBlmwlf
24.05.2011 12:03
Wow, your post makes mine look feelbe. More power to you!
цитирай
118. анонимен - ybauSwVX
24.05.2011 13:15
AKAIK you've got the anewsr in one!
цитирай
119. анонимен - CxvTAeMLgjs
24.05.2011 17:10
Wow! Great thikinng! JK
цитирай
120. анонимен - bZPNqsbmsgcDoipbVoB
25.05.2011 18:24
AKAIK you've got the aenwsr in one!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eien
Категория: Други
Прочетен: 2775683
Постинги: 71
Коментари: 3231
Гласове: 20736