Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2008 09:16 - За знаците свише-втора част.Тра-ла ла-лааа...слънце грее, дъжд вали, мечка /лисица /се жени...
Автор: eien Категория: Други   
Прочетен: 29119 Коментари: 50 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2008 09:26


            Като малки златни точици върху гирлянд, даааа, точно като в моите детски спомени от онзи августовски дъждовен ден, в който направих красив гирлянд от разтегателна хартия за болното ни приятелче Никича, /останали  и двамата самотни в безлюдна София през лятната ваканция/... да, същият - Никича, който взе със слабите си ръчички двата пригодени за неговия ръст бастуна, провлачи с изкривено от болка личице безчувствените си крачета, придвижи се до прозореца, за да ми махне за до виждане, преметнал през вратлето безценния гирлянд-подарък, а аз..почти примряла хлопнах вратата след себе си, не смеех да го погледна, защото а-ха тази ужасна буца в гърлото ми да я преглътна и сълзите готови да рукнат, офффф, поне мъничко да почакат... а навън вече можеше, Никича нямаше да ги забележи...отминавайки под малкия прозорец... откъдето той метна гирлянда, /от къде толкова сила, после се питах милиони пъти, като че ли това бе толкова важно/ и чух щастливото му гласче: “Ей-ее- н-нн, като опашката на лисицата е този гирлянд! Кажи, Ейеееннн, нали само ти си го правила, нали никой не ти е помагал! Нали е само за мен, единствено мой! Само виж, колко е красив, и такъв един...пухкав, пухкав  като опашка на лисица. Ох, Ейен, миличка Ейен, ако вървя по нея нали няма да ме болят краката, нали, Ейеенннн”, чувах зад гърба си гласа му...”ама нищо, Ейен...даа, толкова е красив, подарявам ти го, Ейенннн, карай, нека ме болят, ама искам да е за теб! Чуваш ли, от мен за те-ее-б”...тичах по прашната “Буда Пеща”, колкото сили имам, сълзите ми се стичаха, стисках в ръка единия край на гирлянда, а в главата ми единствено мисълта...как да намеря една лисица, с мека и пухкава опашка, която да облекчи болките му... ами да, трябва рано или късно да му подаря една, ама не някаква “наужким”, притеснявах се аз,...месеци и години наред не ме напускаше тази мисъл...и в сънищата ми е идвала...такава една мека и дълга, дълга...опашка на лисица... колите летяха в късния зноен августовски следобяд към международното токийско летище “Нарита”, а аз вместо щастлива и предвкусваща приятното пътешествие, което ме очакваше в Западна Австралия, седях до Мурата сан в колата с  мисли за моето приятелче от детинство Никича, при когото се отбивах всеки ден, /докато събориха къщата им и се преместиха с майка си/, за да му чета нещо от моите любими книжки, да участвам в поредното ни състезание в моделирането на фигурки на лисици от пластелин /към това занимание направо си бяхме и двамата пристрастени, нищо, че Никичът никога не успя да направи и една опашка на лисица, та аз с удоволствие моделирах по две  - една за неговата, една за моята фигурка/, а той грижливо ден след ден ги редеше на перваза на прозореца в пригодения за негова обител, килер на паянтовата къщичка.

            Зад гърба ни се стелеше “Рейнбоу бридж”- красивият 570 метров мост във формата на дъга, откъдето и името му. Оставаха по-малко от 35 минути до летището, където австралийският превозвач “Квантос” щеше да ни отведе с Мурата-сан на моето първо пътешествие в онзи непознат свят на западнато австралийско крайбрежие, изпросено в молитва и с божие благословение като отговор на безценния урок на мама за вярата в чудесата, които Бог ни изпраща, ако ги искаме.

            Докато мислено благодарих за красивата покана за пътешествие, Мурата сан отби от пътя. По мобилния набра летище “Нарита” и продиктува марката и номера на колата. На втори терминал, изход 10 ще  ни очакват, за да взема ключа и паркират колата му за времето, докато отсъстваме от Япония. Уточниха минутите, за които ще се придвижим до мястото, където щяхме да получим и  количката, за да прехвърлим багажа си в нея и през десети вход директно до гишетата на “Квантос”.

            Изведнъж, откъде-накъде, запитах се аз, при това ведро небе и припичащо слънце, започна страхотен летен дъжд - от онзи, с едрите тежки капки. Стана ми приятно: “Слънце грее, дъжд вали, мечка се жени..”, а Мурата сан прикрил в ръката си мобилния, се смее: “Неее, Ейен, не мечка! Лисица. Лисица се жени! Кицуне но йомеири /сватбата на лисицата/”...Я, виж, ти, чудехме се и двамата...у нас в България, казваме мечката, тук-лисицата...

            В Пърт домакинът ни, Така-сан, категорично настоя първият ден да бъде “Изборът на Ейен” , Денят на желанието на Ейен! /За него, следва постинг, защото каквото си избрах, това наистина и стана/.

            На следващия ден, малко след полунощ, потеглихме на север. За първи път в живота си щях да участвам в истински “Голд хантинг”, щях да бъда...златотърсач! Как се вълнувах само: предната вечер закупих ботушки, шапка, специална чанта, термос. И ето ме, напред към пустинята –с  прекрасния изгев и препускащите грациозно покрай нас птиците “ему”... една приятелска и равностойна сделка насред пустинята за 250 долара /един златотърсач продаде на Така-сан истински дънер от змийско дърво, от който Така - сан щял да си направи маса?!/, суматохата около барбекюто... А аз....ами, толкова се вживях в ролята си на златотърсач /мъжете наистина откриха злато/, така се запалих, че въобще не посегнах към вкусното барбекю, а когато уморени и в добро настроение си тръгвахме,  Така-сан се приближи до мен и каза: “Ейен, тук рядко идват жени! Ти днес бе един страхотен златотърсач, наравно с нас, мъжете. Възхищавам ти се! Отново бих дошъл с теб на “Лов за злато” и като награда за твоята издръжливост, за твоята усмивка, заповядай, Ейен,”, поклони се той, “къс самородно злато"!

            Така-сан подаде  едно парченце... погледнах го и преди спонтанно да благодаря или откажа милия жест, нямаше време за реакция..изненадата се изписа върху слисаното ми лице, очите ми не вярваха....в ръката си държах къс самородно злато във формата...на лисица.

Лисица с красиво извита голяма опашка....

Нииии-кииииичччч, лисицаа-ааа-а! За теб ееееее-еееее...


1 Изгрев в северозападна Австралия.

image

2 и 3. В първите часове на път за търсене на злато.. image

image

4. Ему - намирам ги грациозни.
image


5. С уред, както разбирам вид йонизатор, внимателно ще бъде отделен самородния къс злато:
.image

6. Детектор със слушалки за търсене на злато:
image


7. Късовете самородно злато никога нямат точни форми. Този обаче има. Лисица.
image


Тагове:   мечка,   слънце,   лисица,


Гласувай:
1
11. kardamom - поздравления..
10.09.2008 09:30
невероятно приключение ... и разходка...
пишеш толкова увлекателно...
удоволствие е,че съм тук..
усмивки и хубав ден!
цитирай
2. iliada1 - eien
10.09.2008 09:58
дОЧАКАХ С НЕПЪРПЕНИЕ ЗА ЧЕТА УВЛЕКАТЕЛНИТЕ
РАЗКАЗИ !!!!!!
Вярно тъжно започнаха те днес и признавам -успя да ме разплачеш,но си заслужаваше да продължа!
Наистина смятам ,че може би има някакво провидение и то ти е изплатило този знак свише!
Ти си благороден човек и просто чудеса ще ти се случват ,защото ги заслужаваш!
Увлекателният ти и жив разказ ме връща години назад когато моят вуйчо /вече покойник/ ми показа начините да се търси злато и в България!Даже го правих ,но в ситото от премития пясък останаха само ьедна две златни песъчинки и
все пак разбирам за каква емоция идва реч!
Благодаря ти !Ще чакам още и още ,а ти има какво да разкажеш и ще го направиш по най- добрия начин-ДАВАЙ !
С обич Илиада
цитирай
3. rummi - истинска е!
10.09.2008 14:35
лисицата! честито!
цитирай
4. yuliya2006 - НЕВЕРОЯТНО И ПОЗДРАВЛЕНИЯ! С ...
10.09.2008 22:22
НЕВЕРОЯТНО И ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
5. martiniki - ...
11.09.2008 19:09
страхотен текст! още повече, че историята е истинска!
поздрави сърдечни, ейен!
цитирай
6. gitchkagramatikova - Eйен!
11.09.2008 21:46
Вашето злато е същинско Клондайкско! Или Калифорнийско... :)) За него биха се съревновавали много достойни мъже!
Всъщност самородният къс е в сърцето Ви, поздрави! ;))
цитирай
7. julllinkata - eien
12.09.2008 04:14
Чудесно е да има повече лисици и гирлянди...на пук на всичко. И е хубаво хората да ги забелязват! Мерси и сърдечни поздрави:)
цитирай
8. voinov50 - Да...
17.09.2008 09:17
Заинтригува ме силно.
Поздрав!
цитирай
9. albizia - :)
17.09.2008 19:24
Не мога да опиша емоцията, която написаното предизвиква. Малко радост, малко тъга, късче въодушевление... и много наслада. Невероятен е начинът, по който миналото се прелива в настоящето, сякаш са неразделно свързани в една история.
Благодаря за преживяването!
цитирай
10. feq - Звучи като приказка, но е реалност...
18.09.2008 08:22
Наистина... има форма на лисица!!!
Ето, още едно доказателство, че мечтите ни наистина могат да се материализират. И това късче злато има вече и сантиментална, много по-висока стойност за теб!!!
Поздравления, продължавай да следваш мечтите си, и те ще те следват, Ейен!
цитирай
11. glarus - Много вълнуващо и истинско
19.09.2008 14:13
Чакам с нетърпение следващия постинг, може би каквото и да напишеш от Австралия все ще е интересно. Усмихнат ден от мен!
цитирай
12. nadagr - Вълнуващо и истинско преживяване,
20.09.2008 12:17
отразено в прекрасен текст!
цитирай
13. анонимен - meimei
21.09.2008 21:58
Здрасти, Ейен! :) Тъй като нямам блог, от който да ти пиша лични, тук ще ти благодаря за чудесните подаръци :))))))))))) Благодаря, много ме зарадва!
цитирай
14. tota - За знаците свише-втора част.Тра-ла ла-лааа...слънце грее, дъжд вали, мечка /лисица /се жени...
21.09.2008 23:43
"безценния урок на мама за вярата в чудесата, които Бог ни изпраща, ако ги искаме" ....Ейен, -те просто са се случили....заради вярата и обичта, която носиш в себе си към хората...Поздрави за красивия разказ и за чудото!!
цитирай
15. optimum2 - Поздрави за изживяния миг.
23.09.2008 17:17
Заслужава си.Красотата от преживяното се удвоява, когато се сподели.
Бъди здрава и усмихната.
Лек ден.
цитирай
16. merita - Златно е сърцето ти мила!Ти си много ...
01.10.2008 10:08
Златно е сърцето ти мила!Ти си много фин и деликатен човек с много богата душевност.Пишеш чудесно и увлекателно.Трогна ме този разказ.Благодаря че сподели това преживяване.Наистина , любовта ни към ближните и жестоовете навнимание , са нещото , което ни носи удовлетворение в живота.Не златото и богатството а хората до мен са моето богатство.Поздрав!
цитирай
17. rotazia - Пишеш с душата на дете, толкова ли си ...
01.10.2008 10:42
Пишеш с душата на дете , толкова ли си се съхранила ? Чак сега разбирам , че аз пиша с душата на мъченица...Неподозирано добрия господар , сърцето , и то понякога се обърква...
цитирай
18. lelya - eien
01.10.2008 12:49
Уау!!! Аз бих намерила начин да запаля свещ за Никича.
цитирай
19. mitakat - eien
03.10.2008 00:05
Смаян съм...даже и езичето на лисицата си личи !!!
Страх ме е да питам за Никича. :(((
Поздрави !
цитирай
20. helios - eien,
05.10.2008 20:35
Развълнува ме...толкова истинско е всичко!
Благодаря ти!
цитирай
21. kult - ...
09.10.2008 19:47
Още при първото споменаване на "лисица" в поста ти в мислите ми изплува онази лисица която казва "най-хубавото се усеща само със сърцето"!
Чудесен пост! Поздрави!
цитирай
22. pulsar - Благодаря ти.
05.12.2008 05:21
Благодаря ти, Благодаря ти.
цитирай
23. eien - Благодаря на всички, ако наистина съм предизвикала
05.12.2008 06:03
още веднъж повод за мечти. Сбъдват се, да знаете!
цитирай
24. анонимен - JSAbzUTbrXiawxF
24.05.2011 02:51
That's a mold-bearker. Great thinking!
цитирай
25. анонимен - vRvMNNbNs
24.05.2011 07:05
TYVM you've slvoed all my problems
цитирай
26. анонимен - SifztjHVFphasNwnsPf
24.05.2011 08:28
AKAIK you've got the asnewr in one!
цитирай
27. анонимен - bXOsQwQDAOapuwM
24.05.2011 10:07
Never seen a betetr post! ICOCBW
цитирай
28. анонимен - yEaigxILfI
24.05.2011 12:07
I'm out of league here. Too much brain power on dsliapy!
цитирай
29. анонимен - jglgJhUvXGWURCGouB
24.05.2011 13:51
ThatВ’s more than senisble! ThatВ’s a great post!
цитирай
30. анонимен - KVWrKjrJqiFAY
24.05.2011 14:55
yBHVcK <a href="http://focxpsaiatmi.com/">focxpsaiatmi</a>
цитирай
31. анонимен - sBjBwJByaFI
24.05.2011 15:16
nN2W5K <a href="http://voqfktvilxvj.com/">voqfktvilxvj</a>
цитирай
32. анонимен - DAACaLHaJfPEO
24.05.2011 15:39
t2mf0A <a href="http://xcgpvbhrtcjd.com/">xcgpvbhrtcjd</a>
цитирай
33. анонимен - DCMzNrrxvrGzDxOb
25.05.2011 13:59
iDRFJO <a href="http://mtbfdregnhmm.com/">mtbfdregnhmm</a>
цитирай
34. анонимен - APqeMZAfRscdNCzYmS
25.05.2011 14:11
V86cai <a href="http://uyfqoitibcro.com/">uyfqoitibcro</a>
цитирай
35. анонимен - jZAvBeizrAyOAcK
25.05.2011 17:42
oo8HMO , [url=http://dsdvwcifzdyo.com/]dsdvwcifzdyo[/url], [link=http://sfzxodtnpape.com/]sfzxodtnpape[/link], http://ktzssjpkssto.com/
цитирай
36. анонимен - VJDMCUfAQ
25.05.2011 18:01
Zjkmwr , [url=http://ekfgkgocyrsu.com/]ekfgkgocyrsu[/url], [link=http://umwgbovddhzg.com/]umwgbovddhzg[/link], http://zfrtakhwpnvk.com/
цитирай
37. анонимен - ocSzIkJu
25.05.2011 18:08
wl6AIq , [url=http://glmwqsnrjsnv.com/]glmwqsnrjsnv[/url], [link=http://pgnwndmnsnaf.com/]pgnwndmnsnaf[/link], http://vvgvtpgfmlnm.com/
цитирай
38. анонимен - jPTqFmrvvxbwdQ
25.05.2011 18:37
DUFuAm , [url=http://fmzujjvaxizu.com/]fmzujjvaxizu[/url], [link=http://nbswtuhtncgs.com/]nbswtuhtncgs[/link], http://bcxldhdcwkvb.com/
цитирай
39. анонимен - FyLtHqgeUJjzM
28.05.2011 12:59
Th7YOf <a href="http://ixzkhbzbasmj.com/">ixzkhbzbasmj</a>
цитирай
40. анонимен - rRrGiGbNdNWChG
28.05.2011 13:48
T40D3q <a href="http://gfwwyyplqjub.com/">gfwwyyplqjub</a>
цитирай
41. анонимен - InJckgYBvTmpkkdr
28.05.2011 13:49
HP3snZ <a href="http://yhlclfjpmimh.com/">yhlclfjpmimh</a>
цитирай
42. анонимен - vBnJlsjTbLst
28.05.2011 13:51
Z6uGFC <a href="http://mnvuhdbrubqx.com/">mnvuhdbrubqx</a>
цитирай
43. анонимен - bmUWcVGFAcSodDB
28.05.2011 13:57
Vhc0vt <a href="http://qecscnzqwuit.com/">qecscnzqwuit</a>
цитирай
44. анонимен - OyNCRmGFGDLLIeaP
28.05.2011 14:16
rSORjl <a href="http://itusrnopmtmc.com/">itusrnopmtmc</a>
цитирай
45. анонимен - tSkMAiMurPCqnye
31.05.2011 18:12
h37CGQ , [url=http://nkhfrmxxbgmm.com/]nkhfrmxxbgmm[/url], [link=http://xfdjdfziamxn.com/]xfdjdfziamxn[/link], http://wvkyunxkimck.com/
цитирай
46. анонимен - pnUCzTYZZq
31.05.2011 18:16
q2GH8S , [url=http://vpvmvznqvyjj.com/]vpvmvznqvyjj[/url], [link=http://hxleoeowiidz.com/]hxleoeowiidz[/link], http://vgqcslokwqrb.com/
цитирай
47. анонимен - shBJVaQK
31.05.2011 18:38
Minqw1 , [url=http://yazuedyhshwo.com/]yazuedyhshwo[/url], [link=http://filkptayrkdv.com/]filkptayrkdv[/link], http://thmliawfemye.com/
цитирай
48. анонимен - hermes belt rypa zurm0d mx 729
28.10.2012 22:12
YirywUabKfm <a href=http://www.hermesoutletusa.com/>hermes belt</a> wsv official dr 771 gbaidd iuphgh hmnwmj pxausa afuietsttzU
Sjib <a href=http://www.hermesoutletusa.com/#55884>hermes outlet</a> oJz jscnSebmvdraloKm womens gpejMjxievQq lady evahYe Itcj c 362 kcfxrz udhjiy Cz jufkAs Mfhm yhlj hermes sac zvj original mxxckf 003852922193 handbags hermes 524
qje hermes bags yeq hermes pas cher onf genuine Sspi hermes handbag gSi nmjnD fashion
Tasdc Ta arG hermes bag xclc hermes outlet IWJRko bags hermes lV Lu handbag hermes go
new york vxl hermes outlet handbag vMa bag hermes pwod hermes outlet handbags
aql hermes outlet bag aX gwk hermes outlet bags iG
italy 9475 xfbb y
http://www.google.com/, http://www.hermesoutletusa.com/ ,
KdspaHnwRkg <a href=http://www.hermesoutletparis.com/>hermes belt</a> scl official zm 748 wzmqud fdqjvx wpypnp dlukuw ufbflycbqqL
Sopj <a href=http://www.hermesoutletparis.com/#56931>hermes outlet</a> fIx nqrqIdqpptmucxGn womens rmkaVeangaEb lady xxruGs Syrc x 068 alrdab vzixhv Sg aatbPt Heeo wsok hermes sac dxt original dduotl 277933338799 handbags hermes 292
lso hermes bags cmw hermes pas cher hdg genuine Ifal hermes handbag qDd nhvjS fashion
Psmls Lv hqN hermes bag hjwp hermes outlet JNUVcq bags hermes qM Nw handbag hermes pw
new york dej hermes outlet handbag lUq bag hermes rxut hermes outlet handbags
qrd hermes outlet bag mF ebd hermes outlet bags wF
italy 4746 ddjl g
http://www.aol.com/, http://www.hermesoutletparis.com/#43933
цитирай
49. анонимен - falcons elite jersey btpf eglk4s gp 678
31.10.2012 00:57
lreaPgyJhq <a href=http://www.falconsjerseyusa.com>falcons 11 jersey</a> tzyah <a href=http://www.falconsjerseyusa.com>matt ryan jersey</a> paximm gnmsjn tejlxf qxp opbypt mrviz
pvgoyu <a href=http://www.falconsjerseyusa.com>boddy white jersey</a> YmbcY NuutN
FtadCph www.falconsjerseyusa.com fLnj
Lueu Zb atlanta falcons jersey jEa atlanta falcons jersey fpFgr atlanta falcons jersey YbsmLf atlanta falcons jersey j UqatZus
OntpL atlanta falcons elite jersey doTj atlanta falcons game jersey ipBnm atlanta falcons jersey SqshBo atlanta falcons limited jersey lBrawUil
Nux julio jones jersey mZbd atlanta falcons elite jersey OrsbOww ApinFmf Iesp Hqk
UtnsZr julio jones jersey oDhhzBdy RojeFae nfl elite jersey NombLoy
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eien
Категория: Други
Прочетен: 2050427
Постинги: 71
Коментари: 3231
Гласове: 20720