Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2008 19:01 - Да застреляш сама убиеца на твоето дете - лудост или смелост
Автор: eien Категория: Други   
Прочетен: 14895 Коментари: 40 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2008 19:55


Тази тъжна историята е истинска. Разтърси цяла Германия през далечната 1981 г. Потресе и мен: защото Мариане Бахмайер маркира по свой начин финала на едно дълготочещо се повече от 10 месеца дело и угнетяващ съдебен процес, като “се подигра” /най-често използваният глагол по този случай в пресата по това време/ на псевдо-правозащитниците и привлече на своя страна цялата немска интелигенция! “Нормалните хора” в страната обаче, както се изрази тогава главният съдия, масово я обявиха за умствено лабилна, с нестабилна психика, луда, защото... Мариане, майката на 7 годишно момиченце, когато  разбира в съдебната зала, че убиецът на нейното дете ще бъде оправдан, въпреки фактите и признанията, че е одушил беззащитната мъничка Анна, като се е гаврил нееднократно с нея... изважда пистолет... и със 7 изстрела пред очите на защитата и водещите делото покосява в залата изнасилвача-перверзник, който самодоволно се хилел на скамейката със своя прочут адвокат-виртуоз. Седем куршума изстреляни в съдебната зала, където убиецът Грабовски неправомерно е следвало да чуе не присъда, а оправдание  в негова полза,  където се очаквало да се афишира волята на правосъдието и процесът-фиаско да бъде финализиран ! 6 куршума право в сърцето на убиеца от ръката на майката-обвинител за смъртта на дъщеричката си! В полираната дървена банка и лъснатия паркет кръвта на убиеца прониква толкова дълбоко, че е трябвало да бъдат заменени с нови...

           Най-добрата приятелка на Мариане не е въобще подозирала за намерението й. Тя свидетелства, че майката още в първите месеци след смъртта на дъщеричката си, е разбрала накъде върви процесът и че изнасилвачът-убиец на нейната Анна най-вероятно ще бъде оправдан. Приятелката си спомнила, че половин година след началото на делото, Мариане купува пистолет, регистрира го и започва сама да се учи на точна стрелба в мазето на своята къща. Смятала, че Мариане не може и не иска да преживее смъртта на малката Анна и често я чувала да казва: ”Не зная дали няма да посегна към оръжието.”

След като застреляла в съдебната зала убиеца на детето си, Мариане била отведена. Почти цялата общественост и масмедиите застават на нейна страна! Били студени хора германците! Не вярвам! За три дни “студените и алиенирани” германци събират над 100 000 марки /което е голяма сума за това време/, изпращат над 1 милион картички и окуражителни писма на задържаната Мариане, заставайки твърдо зад нея, давайки и сила и увереност, че е права!

Осем месеца по-късно започва процесът срещу "майката-убиец" заради нейния “хладнокръвен план и разплата”. Става ясно, че за да се измъкне от присъдата, убиецът Габровски “бил се кастрирал в първите седмици на делото доброворно”, което за представителите на Темида било “много” важен акт, достоен за последваща оправдателна присъда!? Наново студеният германец отреагира остро, когато разбира, че Мариане получава 6 годишна присъда, която ще излежи в затвора. Следват демонстрации пред Градския съд.

След 3 години Мариане Бахмайер излиза от затвора покрусена, отслабнала и състарена. Носейки мъката в сърцето си и отвратена от неправомерното решение на немските арбитри по нейния случай, Мариане заминава за Африка, където работи в хоспис. Битката за справедливост, годините в затвора, тежките условия в Черна Африка /после и в южна Сицилия/ и безмерната тъга по убитата й малка дъщеричка са причините, да се разболее от коварната болест рак, от която умира на 46 години през 1996 г.

Историята на Мариане Бахмайер е филмирана два пъти. Самата тя участва в единия малко преди да бъде покосена от болестта.

“Едно е ясно - Мариане Бахмайер ЗА МИГ не съжали за смъртоносните куршуми, които изстреля в съдебната зала в търсене на справедливостта!” – това ми заяви в разговор днес мой японски приятел за  “случая Бахмайер”, който е бил твърде нашумял в онези години и в Япония. Не е забравен и днес.

 

Напоследък все по-често се радвам, когато попадна на постинг или мнение във форума, където темата е Бог и нашата вяра в Него. Разбирам, искреността на написаното. Разбирам също, че повечето владеят и безупречно теоретично азбуката на изпитанията. Ами, ако те ни се сгромолясат върху главата, не дай Боже!, със същата или подобна сила като при Мариане, каква би била реакцията ни, питам се?

Не си давам точната сметка, но сърцето ми се свива и се моля за себе си и за всички вас-ГОСПОДИ, ДРЪЖ НИ НАСТРАНА ОТ ПРЕМЕЖДИЯТА И ИЗПИТАНИЯТА! Много понесохме!




Гласувай:
2



1. krotalka - Потресена съм
15.03.2008 19:09
Нямам думи... Прекланям се пред тази майка МИР НА ПРАХА И.
цитирай
2. mitternacht - ...
15.03.2008 19:24
Малко ме очудва, че в бяла държава като Германия, са искали да оправдаят този...
Дори, че там въобще стават такива неща.
Аз бих направил същото нещо за детето си, дори, може би... по планувано и жестоко.
цитирай
3. eien - И в белите държави- не винаги, но много често
15.03.2008 19:31
парица е царица.
Уви, като в този съдебен процес.
Поздрави, Митернахт!
цитирай
4. marty - Тази майка е постъпила точно
16.03.2008 19:16
както би искала да постъпи всяка майка,
изпаднала в тази ситуация.
Но те е била и Силна.
Благодаря за споделеното.
Поздрави !
цитирай
5. ugeen - Благодаря, че сподели Ейен..
16.03.2008 21:21
Тази история е много тежка и истинска.
Мисля, че и аз бих постъпила като тази майка, макар да не искам дори да си мисля за това какво й е било.
Просто е прекалено много за човешко сърце, а пък сърцето на майка е и още по-ранимо и обичащо.
Наистина ужасно много понесохме.
цитирай
6. iliada - eien!!!!!!!
18.03.2008 22:53
Отбих се в твоя блог за да чуя нещо интересно за Деня на девойката който се празнува в началото на месец март в Япония ,а какво откривам !Потресаващ материял и то придружен с толкова ясна позиция!
Не мога да кажа нищо повече ,че материяла е изключително силен и съм потресена .Не мога да кажа като майка ,че осъждам Марияне ,но като адвокат бих искала да кажа ,че дори и убиеца има право на защита!Тази защита законна -друг е въпроса дали с нея би се заел определен адвокат и как ще я построй.За съжаление понякога се намират пропуски при събиране на доказателства в предварителното производство,пропуски при събирането на доказателства в съдебното следствие и тогава съдът няма КАТЕГОРИЧНИ данни за извършеното престъпление или не е доказан по безпорен начин извършителят .Тогава Съдът следва да оправдае поради липса на категорични данни подсъдимият ,тъй като е възможна и съдебна грешка хпри която невинен да бъде осъден/случвало си е/ ,което също е особено тежко особено при тежко престъпление.Изхожда се от принципа- по -добре един виновен ненаказан ,отколкото един невинен наказан !
Естествено обаче майчината обич , майчината интуиция и начин на мислене ,душевността на жената и нейният темперамент да осъдят извършителя както в случая -но това е нещо различно и не би трябвало да се толерира,както това го има в арабските страни.Там например при извършено престъпление ,ми споменаха мои арабски приятели от Алжир ,че близките на жертвата имат право да се саморазправят с убиеца или изнасилвача в 7 дневен срок от дена на извършеното престъпление ,след този срок закона забранява саморазправата и е в ход предварително производство и съдебена процедура .Там има смъртно наказание ,но по арабската телевизия се предават и изпълненията на смъртните присъди и от САЩ /в щатите където това наказание се прилага /.
Дано не се налага на никой да взема за себе си
подобно решение и никога да не бъде докоснат от каквото и да е посегателство над собствената му личност или на някой от неговите близки,но за да бъде така трябва да е наред главната превенция.Смятам ,че трябва да се мисли по въпроса за ВИКТИМОЛОГИЯТА И ПРАВАТА НА ПОСТРАДАЛИТЕ !!!
Приятна вечер и пожелания за по-ведри мисли!!
цитирай
7. kapriz - Избор
20.03.2008 10:39
На тази земя Бог е дал на хората правото на избор - донякъде ограничено, но все пак възможност. Поради липсата на достатъчно развит вътрешен поглед към аспектите на съществуването, са дошли и правилата, които хората трябва да спазват и които ограничават правото на избор. И съответно се е развило и противопоставяне на тези правила - нима дори едно малко дете не се пробва да нарушава правилата, поставени от родителите, за да провери какво ще стане - а какво остава за един зрял индивид... Екстремните ситуации винаги поставят нетрадиционни и неочаквани възможности за избор, които предизвикват не само човека, който трябва да избере, но и хората около него. Един от най-простите примери, който донякъде е подобен на описания случай е, ако детето ви е заплашено и единственият начин за неговото спасение е да погубите този, който го заплашва - ще го направите ли? От позицията на човек, на когото това не се е случвало - отговорът е не, ще измисля нещо друго или др.подобно. Ако обаче се случи - ситуацията е достатъчно съдбоносна, за да провокира друг избор...
Напоследък се чудя защо въобще хората си дават подобни възможности за избор, може би все още не сме узрели достатъчно... И това ли е наистина целта, заради която сме тук...?
цитирай
8. анонимен - Справедливост
20.03.2008 12:43
и изобщо не е смелост -задължена си! А ще те изкарат луда след това-естествено те и сега , както е казал Ботев -"Свестните у нас считат за луди!"

Поздрав за поста!
цитирай
9. bizcocho - Kogato stava duma za decata mi sam bezkompromisna!
20.03.2008 20:03
Nikoga ni6to v toz svqt ne me sprq za da izrastnat!Sebe si dori moga da stap4a zaradi tqh!Bi trqbvalo da e qsna reakciqta mi!Jivotinka,ako vlezne v doma mi q vzimam vnimatelno za da q izveda na svoboda,no...v podoben slu4ai i okoto mi nqma da migne,nito rakata 6te mi trepne!!!Kategori4no!!!!
цитирай
10. анонимен - От къде щеше да знам че и в Япония г...
21.03.2008 13:30
От къде щеше да знам че и в Япония гледат латино сериали?!
цитирай
11. eien - ITSSIN69, написанато е истинска тъжна история с още по-тъжен край!
21.03.2008 14:34
Трябва да сте силно недоверчив/а, за да приемете достоверността като латино-сериал. Ако е шега, също я отхвърлям като коментар след такъв текст и такъв финал!
цитирай
12. gothic - Пребивал съм в Борисовата гради...
21.03.2008 21:26
Пребивал съм в Борисовата градина(тогава Парк на свободата). някакъв изрод, който се опитваше да изнасили младо момиче. Ако някой посегне на детето ми, изобщо няма и да се стигне до процес. Не, няма да го убия, а ще го превърна във вегетиращо растение, каквото и да ми струва...Тази жена е постъпила по ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН НАЧИН...
цитирай
13. aseng - Gothic: поздравления за намесата!
23.03.2008 16:40
Kapriz: този ти цитат ме покърти!
"Един от най-простите примери, който донякъде е подобен на описания случай е, ако детето ви е заплашено и единственият начин за неговото спасение е да погубите този, който го заплашва - ще го направите ли? От позицията на човек, на когото това не се е случвало - отговорът е не, ще измисля нещо друго или др.подобно. Ако обаче се случи - ситуацията е достатъчно съдбоносна, за да провокира друг избор..."
А ако, докaто ти се колебаеш, и решаваш моралните си проблеми, детето ти пострада-после дали няма да си промениш мнението за причините, поради които сме на тази земя? Дори и да не е твоето-което и да е дете? И не, не спекулирам, основно в екстремалните ситуации е, че се развиват бързо-тоест напълно реално може да се случи! Престъпниците, знаеш ли, обикновено нямат моралните ти проблеми.
Това не значи, че съм против принципа за права на обвиняемите-напротив, много е важно, ако искаме да сме цивилизовано общество! Но в случаи като този, ако говорим за действие по време на самото престъпление, едва ли някой се съмнява, че пострадалият не е истинският извършител!
A.
цитирай
14. kapriz - към aseng
23.03.2008 19:31
Не съм се изразила правилно, за което се извинявам. Не знам какво бих направила в ситуацията, която имам предвид - това, че сега разсъждавам отстрани, не определя как наистина бих постъпила. Имах предвид, че екстремните ситуации често предизвикват човека да надхвърли мисленето и разсъжденията, каквито аз например се опитвам да правя. Как ще действа и как после ще живее с последиците от своето действие - за това май сме тук.
цитирай
15. aseng - Kapriz-ok, но значи и аз не съм те разбрал правилно.
24.03.2008 12:17
Спрямо написаното, реакцията ми беше логична, продължавам да го смятам. А понеже не си имала предвид написаното-не е била правилна, според закона за грешните начални предпоставки;).
Сега, за това, какво можеш да направиш (и трябва) в екстремална ситуация, едва ли точно това е най-подходящия сайт. В крайна сметка, има и специализирани сайтове, където се предполага, че или повечето, или поне някои от потребителите имат достатъчна практическа и теоретична представа и могат да ти дадат по-качествени съвети. Аз мога да ти кажа, колкото знам...сещам се за двуцифрено число хора, с които общувам виртуално (с някои-не само виртуално)-и които знаят повече. Броя само тези, които знаят *в пъти* повече-и не, не ме е срам да си го призная.
Ако си се заинтересувала от темата, мога да ти дам адреси. Ако не, мога само да ти пожелая приятен ден:)!
А.
цитирай
16. gioia - ... потресаващо
30.03.2008 13:19
Както и да звучи, аз бих взела същото решение. И не само, заради детето си, но и заради това подобен изрод да остане на свобода и да се случи такова нещо на друго дете.
цитирай
17. mahatma - Поздрави!
01.04.2008 09:10
Когато съдебната система не работи това е единствено достойно решение. А всяка съдебна система изпада перманентно в такова състояние. Ще вметна, че през 1923г. в Париж, посред бял ден, руски, еврейски юноша застреля белогвардейския атаман Симон Петлюра, главорез на 100 000, предимно руски евреи. Младежът отиде на съд, но беше оправдан!
цитирай
18. gogelf - Не знам какво бих направил ако се ...
02.04.2008 14:00
Не знам какво бих направил ако се случи нещо такова на детето ми. Ако стигнех дотам да застрелям убиеца пред съда, сигурно щях да застрелям и мастития му адвокат! Адвокат, който осигурява оправдателна присъда на подобни изроди (и е ясно защо го прави - за пари и слава), за мен е толкова виновен за станалото, колкото и самия убиец.

Но нима разбираме достатъчно добре ставащото във Вселената, за да поемаме ролята на последна инстанция в раздаването на правосъдие, когато ни касае лично? Нека ви предложа и една различна гледна точка.

Тук няма да обсъждам вярно ли е или не, и в какво лично вярвам или не вярвам аз. Ще посоча само един факт - стотици милиони (може би и милиарди) хора по света вярват в прераждането. Независимо в какво вярвате лично вие, допуснете за момент, че прераждане съществува. И че убитото дете в предишния си живот се е гаврило по подобен начин с убиеца си, като при това се е отървало безнаказано.

Кой съм аз, че да казвам кое как е било, и кой има право да живее и кой трябва да умре?
цитирай
19. eien - Гогелф, уточнение: не вярвам в прераждане.
03.04.2008 07:58
Вярвам в нашия Спасител!
От размишленията Ви се чувства толкова искреност, нежност...и обърканост! Бог с Вас!
цитирай
20. iokooko - невероятно!!!
04.04.2008 20:39
изумително
цитирай
21. анонимен - Oчуден съм, ...
05.04.2008 08:08
Очуден съм, че тъгата по одушената дъщеричка е причинила коварната болест рак на Мариане. Още по очуден съм, че вярващ в бог човек може да оправдае отнемането на живот, даден от Бога...
цитирай
22. eien - До анонимен:
05.04.2008 09:29
Да, доказано е, че силният стрес /загубата на дете/ може да провокира тази коварна болест! Тук очудващо няма. Майката не се е поминала мигновено след загубата на детето си - минали са години, а тя е носела тежестта и непоносимата мъка в себе си. И самотата.
Колкото до личното ми мнение, то е изразено във финала на текста- молитва към нашия небесен Баща да ни държи настрана от тежки изпитания и трудности! Много ни се е насъбрало...така чувствам нещата.
Никой не е написал- аз оправдавам! Всеки изхожда от себе си, как би реагирал в такава ситуация и такова житейско премеждие.
Аз се моля да ги нямам НИКОГА!
цитирай
23. анонимен - Простете скептицизма, Ейен,...
05.04.2008 11:09
но бързата ми справка в Google с термините cancer stress causes върна няколко линка с материал по въпроса. Освен материала на Фокс Нюз, който е в стил на 24 часа ("Баба изяла телевизор, май"), другите не потвърждават връзка между стреса и рака. Ако Ви интересува, ето линковете:
Is There a Link Between Stress and Cancer?
http://www.nytimes.com/2005/11/29/health/29canc.html
Does stress cause cancer?
http://www.cancerbackup.org.uk/Aboutcancer/Causes/Dietlifestyle/related_faqs/QAs/597
Probing links between stress, cancer
http://www.apa.org/monitor/jun99/stress.html
Work Stress May Lead to Breast Cancer, Study Finds ...
http://www.foxnews.com/story/0,2933,298726,00.html

Изглежда небесният ни баща ни е направил издържливи на натоварването, което ни изпраща. Затова бях Учуден от твърдението Ви. Но това наистина няма нищо общо със същината на постинга Ви. Доколкото разбирам тя се състои в това, че се молите да не ви се налага да изпадате в ситуация в която да трябва да вземате трудни морални решения, а не да ни запознаете със случая на Мариане, нали?
цитирай
24. eien - Анонимен, моля да не въвличаме един другиму в напразен спор,
05.04.2008 12:00
разбрали сте посланието на постинга ми и това е важното! Аз съм против отнемането на нечий живот, против смъртните присъди, против евтаназията! Да, дай боже да ме отмине "такава чаша"- трудна е за преглъщане!
Аз не съм медицинско лице за разлика от Вас /така си мисля, че Вие сте!/-
Твърдението ми не е голословно и е взето от прочетен материал в:
Journal of the National Cancer Institute, 1999; 91:1480-1486
Oncology Issues, 1997; 12(6): 12-17
National Cancer Institute, (http://rex.nci.nih.gov)
The American Cancer Society (http://www.cancer.org)
и високо уважавания "Джонс Хопкинс", "ковач" на не един капацитети. Там се посочва, че "стресът може да доведе до breast cancer". Вярно или не, цитирам какво казват реномирани източници. Аз обаче не искам да зная на собствен гръб дали това е така! Освен това смея да твърдя, че натоварването не е винаги изпратено от Небесния ни баща. Често ние, с нашия избор и свободна воля вървим по пътища и вършим дела , които не са Му угодни и поемаме грях и товар на раменете си, който ни е непосилен, не е предвиден да го носим/друга тема/.
Много понесохме!Това исках да кажа! Да ни държи Господ далеч от изпитания, каквито и да са те - земетресение, природен катаклизъм, лична трагедия...същото желая и на Вас!
цитирай
25. viki02 - След опита ми с нашата правораздавателна система
25.04.2008 14:49
дано не изненадам някого, но аз ще го убия без да се замислям и секунда. Днес няма правораздаване, а това не се прощава.
От друга страна, идва въпросът, защо да го убиваш? Явно ширящата се престъпност и поддържането й от властта правят нас излишни в този свят. И ще приключа със себе си. Нека си пазят тяхното производство, убиеца.
цитирай
26. radkahair - Аз и една муха не мога да убия, но ако ...
08.05.2008 16:24
Аз и една муха не мога да убия, но ако някой изрод постъпи така с детето ми - ще го гръмна без да ми мигне окото - сигурна съм.
цитирай
27. lyudmilstefanov - Постингът за Мариане е предизвикал много задълбочена дискусия
11.06.2008 14:19
И въпроса за възмездието и има ли майката право, и онова правосъдие от Алжир, което оправдава отмъщението и саморазправата, ако е до една седмица след убийството на близък човек... Много неща научих.

На всички, които са писали, че и те биха постъпили така, а и още по-драстично /биха застреляли и адвоката!/, бих им казал, че те няма откъде да знаят как биха прстъпили в подобна ситуация. Опита на Мариане е уникален и /слава Богу!/ малцина са тези, които са преживели нещо подобно, за да могат да съдят. След такива изпитания човек вече не е същия, това Аз от преди вече е станало друго Аз. И няма как настоящото ви Аз да каже нещо автентично за реакцията ви...
Покъртителен постинг!!!
цитирай
28. nin4e70 - :D:D:D
05.07.2008 19:00
EmI TaKa Me KeFi ...
цитирай
29. gitchkagramatikova - Хм...
24.08.2008 18:16
Силно открояващ се постинг. За съжаление съдбата на тази злощастна жена я срещаме и при други, вкл. и в България има подобна статистика.
Тук силно контрастира битовото насилие и това над децата.
Контрапункт:
Най-нашумелият случай беше делото на Даниела Терзийска, умъртвила и изхвърлила тялото на 3-годишния си син в контейнер за смет. Мисля, че я изкараха временно невменяема и я оправдаха - имаше плътна завеса от въпроси и несъответствия, а също и непрозрачност около случая, - а адвокатката на обвиняемата след известно време се разболя от рак и почина. Последната водеше някои от най-фрапантните у нас дела за убийства и нанасяне на трайни телесни увреди, като защитаваше обвиняемите...
цитирай
30. eien - Да, по това време улових адвокатката Р. Цанова в противоречия и
25.08.2008 16:39
нелогична мисъл. Оплете се яко. Взех го за хитър ход и специален трик. Нищо подобно. Развоят на делото бе плачевен. Резултатът също. Несъответствията виснаха като грозни, неопрани чаршафи, метнати на двора на именитата адвокатка от Бояна, която тъй си отиде без да разреши и собствения си проблем със съседа по имот. По случая има 2 филма, а по делото Терзийска шумотевица, ербап-таксиметрови...и всичко в забрава...
цитирай
31. анонимен - JvEVaOeNcoAYauE
24.05.2011 09:36
Glad I've fainlly found something I agree with!
цитирай
32. анонимен - NDGGmTcsB
24.05.2011 14:49
Km0Rbu <a href="http://hghjrjpgnrew.com/">hghjrjpgnrew</a>
цитирай
33. анонимен - YKbrYKZM
24.05.2011 18:09
Hey, good to find someone who ageres with me. GMTA.
цитирай
34. анонимен - ScjNFXlbQUr
25.05.2011 13:27
cf5Qlj <a href="http://fwmalzskgbfp.com/">fwmalzskgbfp</a>
цитирай
35. анонимен - SDVKTiYcBQtN
25.05.2011 18:09
jfKF0y , [url=http://wiigrmanrtsy.com/]wiigrmanrtsy[/url], [link=http://zbapcrvhqanj.com/]zbapcrvhqanj[/link], http://tvifmoejqlko.com/
цитирай
36. анонимен - vVNzgSGqTNfspfs
25.05.2011 20:08
4j4aD0 , [url=http://sqhsdbrjpifl.com/]sqhsdbrjpifl[/url], [link=http://mnbggpawqrky.com/]mnbggpawqrky[/link], http://eltrxckijtxs.com/
цитирай
37. анонимен - NjFbROVHucOzyHquzsC
28.05.2011 13:48
2BTZ2I <a href="http://eimljcdcstae.com/">eimljcdcstae</a>
цитирай
38. анонимен - hJQpAktOtVSVBJdF
28.05.2011 14:24
SYBubh <a href="http://kazqsjonmrmx.com/">kazqsjonmrmx</a>
цитирай
39. анонимен - YagoCQCoRV
31.05.2011 18:12
6SSryb , [url=http://ntoonpcyqphv.com/]ntoonpcyqphv[/url], [link=http://vuiblgvqvzdf.com/]vuiblgvqvzdf[/link], http://kdiboqakdcfm.com/
цитирай
40. анонимен - lrniXEdvJitbZb
31.05.2011 18:14
8bSJs3 , [url=http://kotmqvpedsiq.com/]kotmqvpedsiq[/url], [link=http://whtjovuxaasd.com/]whtjovuxaasd[/link], http://xmocixlacmbe.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eien
Категория: Други
Прочетен: 2778240
Постинги: 71
Коментари: 3231
Гласове: 20736