Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2008 16:39 - Как да станем дълголетници
Автор: eien Категория: Други   
Прочетен: 40062 Коментари: 76 Гласове:
1

Последна промяна: 25.01.2008 17:44


В Япония “възрастта не е порок.” Тъкмо обратно! Това важи особено за най-южния остров-Окинава, където ежегодната културна програма е изпъстрена със спектакли, музикални рецитали и представления. Най-често изпълнителите са местни японци на достолепна възраст. Окинавци твърдят, че се наслаждават на т.нар. "плавно и премерено придвижване напред”, каквото и да означава това за нас, гайджините, по пътя към крайната точка на техния земен островен живот със средна продължителност на живота за жените 87 г.!

Къде се крие тайната на това дълголетие е предмет на дискусии /особено през последните 20 г./ на конференции и множество международни семинари в столицата Наха. На острова с население 1.3 млн. д., на всеки 100 000 жители има 37 столетници! През последните години в залите на културния център и общината професори, диетолози, медици и "капацитети"от цял свят държат едни пред други “убедителни” изказвания за спецификата на храносмилателната система на окинавци, прелистват тонове хартия записки за техния метаболизъм, търсят разковничето на дълголетието им в културата и традицията на хранене, в спецификата на нервната им система, трудовите навици... сядат по местата си самодоволни след техни си цифри и факти върху темата за “Калорийното ограничение, действащо при всички видове същества”, неминуемо горди от своите дълбокомъдрени обяснения за дълголетието на островяните под велия аплаус на полузаспалите им колеги, а през това време....през това време ли?

През това време 101 годишният Ошима-сан дяволито флиртува с изгората на сърцето си, 96 годишната Мичико-сан. Мястото на действие на тяхната романтична сага е оризовото поле! Задявката е именно тук и тя не е от вчера. Тук те работят рамо до рамо дни наред от ранна утрин, тук те заслужено изваждат предварително приготвения от двамата обяд, седейки с подвити колене върху малките памучни възглавки, които носят със себе си и изваждат двете лакирани дървени кутии с “обенто”, от копринената кърпа - фурошики, наподобяваща нашата бохча, вързана в кръстат възел. Във всяка кутия има преградки и в тях поставен вкусния обяд - сварен кафяв ориз, прясна риба /сашими/, гоя /вид зеленчук -антиоксидант, на външен вид прилича на по-дебела краставица, но е с горчив вкус, богат на вит.С -два пъти повече отколкото в лимона и се твърди, че именно този зеленчук е причината за тяхното дълголетие/, окинавско естестевено тофу, богато на калций и магнезий, покълнала соя, гоя чампуру /тофу с гоя/, няколко резана печен намаимо /вид сладък картоф - също антиоксидант /. След обяда е предвидено време за отмора.

Двамата се запътват към дома на Ошима сан. Едно доволно разстояние поетата храна “да слегне”. Крачат доста бързо за възрастта, в отмерена крачка. Гърбовете не личи да са изгърбени от години наред ежедневен труд, приведени над оризището. След близо два км приближават дворчето на Ошима сан. Той е най-известният в Окинава безконкурентен изпълнител на саншин – инструмент с три струни. Сърцето на Мичико-сан трепнало, когато чула нейде в далечната звездна септемврийска вечер преди години,  в празника на Деня на възрастните, красивите звуци, изтръгнати от саншина на Ошима сан...и в този миг сърцето й забило така силно в ритъм с мелодията на окинавската народна песен миньо, изтръгната от трите струни на саншина на Ошима-сан, че докоснало  нежно поетичната душа на музиканта и поет Ошима сан, преплели се безмълвно техните обяснения за вярност и обич...и така до днес в най-отдалечената 47-ма префектура на Япония двамата се радват на своята отдаденост един на друг и на веселите, незлобливи, приятелски закачки на техните връстници. Ошима –сан знае, че точно тази мелодия изчиства умората от своята любима от утренния труд на полето, че влива живец в красивите  й бадемови очи. Когато пришълци запитат Ошима сан на какво се дължи неговата жизненост и пъргав ум на тези години, как е постигнал дълголетие, че и изглежда така великолепно, той пристъпя към своята съпътничка, допира нежно ръката й, и тогава...Мичико сан побързва да отговори вместо него: ”Заради мен е.“ Не е типично за японка такъв вид “нескромност”, но едно нещо е вярно- жената в Окинава е наистина силна. Съпругите са силни. Майките са силни. А най-възрастните жени са даже още по-силни! Заради тях мъжете надхвърлят стоте.

Неслучайно в страната  се отбелязва празникът Деня на възрастните - 17 септември. Не се работи. Всички отдават специалното си внимание с красиви букети цветя на Възрастните хора в Япония, бивши колеги, преподаватели, приятели, без чиято издръжливост, търпение, воля, дисциплина и насъбран опит днешна Япония нямаше да е това!

За този ден, от сега Ошима сан подготвя една изненада за своята любима- неговата най-нова мелодия за шаншин. Ще я изпълни на 17-ти септември 2008 г. в препълнената празнична зала пред възхитителния поглед на неговата Мичико-сан, после ще потанцуват като предишната година, а след това...на разходка под окъпаното в звезди окинавско небе.Тагове:   как,


Гласувай:
2
1


Вълнообразно


1. benra - много
25.01.2008 16:44
интересни неща разказваш.Благодаря!
цитирай
2. dagma - като чета
25.01.2008 17:08
тази хубава, почти нереална история, си представям двама дълголетници от българско село, изгубили почти всичките си зъби понеже нямат нито пари нито желание да си ги оправят. И как седят тези двамата с тояжките пред неподдържаната си къщичка, и плачат заради пороя, който я е залял. И питат Бога защо ги е оставил дълголетници.
Япония ми се струва наистина нереална!
цитирай
3. eien - Дагма, толкова много красота и нежност в общуването, респект и сдържаност срещам тук
25.01.2008 17:16
че не мога да не пиша за неща, които искам на всяка цена да станат и у нас! Ще пиша...а като му дойде времето ще отдам всичко от себе си, за да работя и градя, поне малко от видяното и наученото да стане реално в България.
Мила ми е...не обезателно защото съм далеч...не ме гони носталгия.
Поздрави!
цитирай
4. ivesa - Много ми хареса разказа
25.01.2008 19:03
Благодаря!
цитирай
5. marty - Eien,
25.01.2008 19:13
Мисълта, че ще започнете да се връщате и да помагате да я пооправим малко тази наша мила Родина, ме събужда с оптимизъм сутрин.
Тук нещата са необясними и неразбираеми за вас, които сте далече, но се радвам, че ти си близо до такава ценностна система.
Поздрави и бъди щастлива !
цитирай
6. veshter - Невероятно!
25.01.2008 19:30
Браво!
цитирай
7. enjoy6 - Много любопитно
25.01.2008 20:52
и интересно! Мисля, че качеството на живот и добро здраве на тези дълголетници се дължи до голяма степен на тяхната народопсихология!
цитирай
8. evrazol - Познавам един такъв човек в България
25.01.2008 22:40
Той е роден през 1930г. Онзи ден си купи компютър и ме помоли през няколко дни да му помагам да навлезе в материята. Възхищавам му се. Познавам го от 1975 г. И знаеш ли по какво се различава от останалите ми познати. - Винаги е бил в хармония със себе си. Формирал е такъв мироглед които му помага да приема всяко предизвикателство като математическа задача на която лично трябва да намери решение. И го търси. С малко емоция, с много желание, отговорно и без бързане.
Той вярва че стареенето е следствие на липсата на равновесие. Болестите също. Равновесието и умереността, а не някакви рецепти го държат винаги в кондиция. Смята че в критични моменти човек трябва да остава верен на собствените си принципи и да търси решение само в тяхната посока. Разочарованията били повод за разбиране на света и трябва да се приемат със смирение, но не и с примирение.
Май наистина е въпрос на ценностна система.
цитирай
9. anlov - Всеки път ме учудваш
26.01.2008 14:42
с тези невероятни истории!
И ме зареждаш със силата на изгряващото слънце.
цитирай
10. pilcho - Мхм
26.01.2008 15:05
Пишеш за много интересни неща, при това - увлекателно!
цитирай
11. sophware - Чудесно пишеш eien! Поздравления!
26.01.2008 15:20
Забележително и възхитително е това отношение към старостта в Япония.
Има и европейска традиция на проникновено разбиране и уважение към старостта, макар да не е масова и много известна. Опитах се да намеря в Интернет съчинението на Цицерон "За приятелството и за старостта" за да ти пратя линк към него - не го намерих, само фрагменти има.
Ако можеш намери и прочети книгата. Това е удивително съчинение, което според мен трябва да бъде проченето от всеки съвременен и интелигентен човек и би му помогнало много по-доре да разбира и управлява живота си.
Затова пък намерих следния също много интересен текст, който ти предлагам да погледнеш.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2363&sectionid=5&id=0001501
цитирай
12. eien - Sophware!!!!!!! Чудесни размисли във в. Сега! Благодаря, препоръчвам го и аз на всички, които искат да прочетат нещо дълбокомъдрено!
26.01.2008 16:21
има и няколко отлични попадения във форума след текста!

Цар Давид казва, че Бог подновява младостта на човека като на орел и прави да лъщи лицето му като намазано с дървено масло.

Интересно, че винаги, когато срещна японци на достолепна възраст около 100-те, се сещам за този цитат от Стария завет...благородно завиждам на един народ, който уважава възрастните хора, а те пък въобще не се дават - работят, танцуват, пътешестват и...си търсят половинки, с които да се радват на дните си...невероятна виталност!
"Отворени", благи, усмихнати, разсъдливи, с един здравословен наивизъм, работоспособни, активни...
Моя близка, Инагава сан, записа преди две г. магистратура в най-добрия японски университет - Токио дайгаку, тогава беше на 73 г. Преди месец, за Коледа, ме изненада с прекрасна саксия цветя и немски щолен /тя е християнка/, поговорихме си сладко-сладкои разбрах, че й предстоят още години сериозно учене- щяла да прави и докторат - кара сама колата си, играе голф, ръководи компанията на починалия си съпруг и друга - своя, купила си....трактор, който ползвала в новото си имение край Токио и в неделя съм на "демонстрация" при тази 75 годишна студентка.

/Според СЗО най-кратко живеят жените в Свазиленд – 37 години.../

Едно време в България е имало столетници. Разказвали са ми за села с по няколко...

цитирай
13. veshter - Благодаря ти отново, Ейен...
26.01.2008 17:50
Наистина разказваш и пишеш изключително приятно и увлекателно!
цитирай
14. ivesa - Чудесен е примерът ти за дълголетие!
26.01.2008 19:09
Поздравявам те!
цитирай
15. buket - На хубавото се вдъхновяваме...
26.01.2008 21:56
...А започнем ли го , се разделяме...
Съжелявам че с тези думи хвърлям сянка край слънчевите мисли на една действителност,
но по-лоша сянка от това само да мечтаеш и да не можеш да направиш нищо сякаш няма. А може би така са започнали и японците? :)
А написаното е толкова хубаво,че изглежда невероятно!
И действа зареждащо!
Поздрав!
цитирай
16. letisi - може би тайната на дълголетието е радостта
30.01.2008 08:22
и желанието за живот...умората убива първо душата а след това и самите нас:)))))))))
цитирай
17. eien - Отново Блюбърд е ненадмината в своята
30.01.2008 16:31
оригиналност!
1-16: Чудесни коментари! Всеки по своему топли сърцето! Благодаря!
цитирай
18. karina5 - Благодаря ти
03.02.2008 23:57
Разказът ти е чудесен и поучителен. Мисля, че тайната е в душата, трябва да се грижим за нея и най-важно да не пускаме там отрицателни чуства.
цитирай
19. viovioi - Получило се е едно добро и качествено ОБЕЗШЛЮПВАНЕ!
04.02.2008 12:18
Хубаво,хубаво...и все така хубаво ще бъде.
цитирай
20. bizcocho - vinagi s golqm interes i udovols...
04.02.2008 16:51
vinagi s golqm interes i udovolstvie sam nabliudavala vazrastni dvoiki,koito otkrito proqvqvat svoeto vnimanie edin kam drug,kato 4e li toku 6to sa se vliubili. Tvarde mila kartina sa.O6te pove4e sa me vpe4atlqvali,kogato sam imala dostap do tqh i sam izslu6vala kolko i kakvi planove imat za bade6teto si.
Blagodarq za postinga!4eta te s interes!Pi6e6 uvlekatelno! Samo kadeto se obarkvah s imenata,ta se vra6tah da vidq koi koi be6e:))))))))))), no se samouspokoqvam,4e sigurno ne sam samo az taka:)
цитирай
21. iliada - В този блог се чувствам уютно !:)))))))))
07.02.2008 15:40
Винаги да науча нещо ново ,разказано увлекателно!
Нека и да се похваля -пра баба ми почина на 104 години и през цялото време беше жизнена , а баща ми на 84 години ,още работи като адвокат и ползва компютър!:))) Тази зима счупи дясната си ръка и за 14 дена без да е прекъсвал работа се възтанови и отново работи!
Бивш много добър футболист ,ловец и рибар!
цитирай
22. eien - Илиада, отдавна не бях чела такива прекрасни думи!
07.02.2008 18:23
Изпълват ме с възхищение и се радвам, че има такива българи! вярвам го с цялята си душа и щопнея да се върна в българия точно заради такива витални и силни хора! Не искам да вярвам, че цялото ни население е мутризирано, корумпирано, безхаберно, болно, нагло и безпардонно!
цитирай
23. iliada - Благодаря Ви !
09.02.2008 12:38

Отново ще се връщам при Вас ,за да науча нещо ново и вълнуващо!
Вашите разкази са изключително интересни !
Усмихнат ден Ви желая!
цитирай
24. bashiiankova - Смятам, че всеки истински окинавец
26.02.2008 21:24
би се обидил ако го нарекат японец
цитирай
25. анонимен - BASHIIANKOVA,
28.02.2008 05:41
заключението Ви не е в крак с времето.
Имало е и такива дни на размишления, но в миналия век/векове!
цитирай
26. анонимен - lMsEpcyqs
24.05.2011 01:37
YMMD with that aswner! TX
цитирай
27. анонимен - qvsuEtKjzrmxQBLB
24.05.2011 05:20
That's not just the best answer. It's the bseetst answer!
цитирай
28. анонимен - PQSdlSVoAtBLGpLCEP
24.05.2011 05:43
Now we know who the sesnlbie one is here. Great post!
цитирай
29. анонимен - QyqQMmyPQFDYDNzQ
24.05.2011 09:41
Got it! Thkans a lot again for helping me out!
цитирай
30. анонимен - kEJunmxQ
24.05.2011 14:59
3u77PD <a href="http://zzrgmfaarchb.com/">zzrgmfaarchb</a>
цитирай
31. анонимен - isNBzKnbVqgMWBcIWOT
24.05.2011 15:17
u5RKpt <a href="http://nxinlsaluaga.com/">nxinlsaluaga</a>
цитирай
32. анонимен - cQVtthtXQsxtajOqdV
24.05.2011 15:23
SUQ5cz <a href="http://xhiuzppwkpnv.com/">xhiuzppwkpnv</a>
цитирай
33. анонимен - akfDzOuveCgAZ
25.05.2011 13:48
dDOAFj <a href="http://jrkfiaemyqwz.com/">jrkfiaemyqwz</a>
цитирай
34. анонимен - wSZxGeUiyU
25.05.2011 18:05
TS3ci4 , [url=http://vryxfozwnlfq.com/]vryxfozwnlfq[/url], [link=http://qmkugvlinfpr.com/]qmkugvlinfpr[/link], http://fepiriusborv.com/
цитирай
35. анонимен - ZYtOGIhEiZtHJQfqQ
25.05.2011 18:35
FNMgaB , [url=http://kdhwafwmrfer.com/]kdhwafwmrfer[/url], [link=http://vseiguxmhoex.com/]vseiguxmhoex[/link], http://kyvzattmfhbm.com/
цитирай
36. анонимен - JjSonkSSRByUnUMVL
25.05.2011 18:35
TZxuMT , [url=http://qkieneaehxdn.com/]qkieneaehxdn[/url], [link=http://eqedwrzlylvl.com/]eqedwrzlylvl[/link], http://iiakylqfuxsz.com/
цитирай
37. анонимен - MajAIodqWrdtubo
25.05.2011 20:03
1izVwp , [url=http://zadtowezznrh.com/]zadtowezznrh[/url], [link=http://ojoswyhkivme.com/]ojoswyhkivme[/link], http://kbaoafymmefg.com/
цитирай
38. анонимен - GMwjRljU
28.05.2011 13:13
O6YE2i <a href="http://nwkdqnnvhnmv.com/">nwkdqnnvhnmv</a>
цитирай
39. анонимен - UXRyauVWwIZ
28.05.2011 14:13
NHy3Uh <a href="http://iofvubkquumg.com/">iofvubkquumg</a>
цитирай
40. анонимен - UduGWkMoIqBjujkcm
28.05.2011 14:32
CvKCaj <a href="http://zlrgqvffskjb.com/">zlrgqvffskjb</a>
цитирай
41. анонимен - gcdBsWVFKVVgU
28.05.2011 14:43
UZ6uVg <a href="http://fzuxkunaqvzt.com/">fzuxkunaqvzt</a>
цитирай
42. анонимен - ZCBrROZl
28.05.2011 14:44
gOefJx <a href="http://lvugsnkdiool.com/">lvugsnkdiool</a>
цитирай
43. анонимен - PEQSQpZUtySFZmcCQ
31.05.2011 15:35
XJXzdL , [url=http://hgdcubqfjpdo.com/]hgdcubqfjpdo[/url], [link=http://myvyqnplsiyv.com/]myvyqnplsiyv[/link], http://xmsjlsaylthh.com/
цитирай
44. анонимен - ZRBrqPta
31.05.2011 17:30
qLJeQd , [url=http://xhjxrgubhzyn.com/]xhjxrgubhzyn[/url], [link=http://nyjplahwurak.com/]nyjplahwurak[/link], http://bnpbvcbkzxva.com/
цитирай
45. анонимен - pPaXXpmLs
31.05.2011 18:00
DWJfUC , [url=http://uejbfmlqpcez.com/]uejbfmlqpcez[/url], [link=http://esppyhlopkyu.com/]esppyhlopkyu[/link], http://cfjpbwasvmbk.com/
цитирай
46. анонимен - DrWOGxnUWWNPbORoe
31.05.2011 18:03
e3FckX , [url=http://kdismvpfoswv.com/]kdismvpfoswv[/url], [link=http://klogpacpvjci.com/]klogpacpvjci[/link], http://tfnwnnjzwmxo.com/
цитирай
47. анонимен - Quick Loans & Quick Cash
17.10.2012 17:28
<a href=http://amazingquickloans.com/>quick loan now</a>
цитирай
48. анонимен - Monthly Loans for Bad Credit
18.10.2012 08:16
<a href=http://amazingmonthlyloans.com/>monthly loan</a>
цитирай
49. анонимен - dFzkdqok Breast Actives Review[ fYnacuut
18.10.2012 15:45
iAgappha <a href=http://buybreastactives.buyherbals.net>Breast Actives Brasil</a> gIlukoyy
цитирай
50. анонимен - Clomid Success Rate pQvuytfj
19.10.2012 01:24
There are some experts seeking to pin low back pain like a unwanted effect of Comid, however you can find those who believe otherwise! There exists some controversy abut <a href=http://clomidprice.tumblr.com>click here</a> Clomid causing lumbar pain. Many experts from the healthcare industry may difer within their opinions with some praoclaiming that low back pain isn't an side effect of Clomid.
цитирай
51. анонимен - Professional Custom Essay Writing Service
19.10.2012 10:06
<b>Professional Custom Writing Help For Business and Academia.
- 100% custom written papers
- Timely delivery
- "No plagiarism" guarantee
- Professional academic writers
- 24/7 online support </b>
<b>more info <a href=http://writeessayhelp.com/>Professional Custom Essay Writing Service</a></b>
цитирай
52. анонимен - craigslist nj cars google bolivia classifieds script
19.10.2012 13:36
http://www.googleclassifiedss.com/boat_make-Wellcraft/1/listings.html
http://www.googleclassifiedss.com/426-fajas-colombianas-ann-chery/details.htmlPintopirocaroxaeazulsoparacomeralguemnaotenhoquedarocu
цитирай
53. анонимен - payday loans online 930 15511
20.10.2012 08:46
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3159>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1250>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9798 payday loans
цитирай
54. анонимен - buy viagra 761 14250
20.10.2012 09:20
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13978>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17534>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18811 buy viagra online
цитирай
55. анонимен - mfclub.cc - сайт кидал
20.10.2012 15:43
mfclub.cc - сайт кидал, которые обманным путем завладевают

средствами за регистрацию на данном сайте. Пытаются выдать себя

за известный форум maza их контакты maza_support@codingteam.net

ICQ 27212122 кошелек LR U349650
цитирай
56. анонимен - Depression treatment: Medical therapy
20.10.2012 17:05
<a href=http://levothyroxine.net/>Levothyroxine sodium</a> is a synthetic form of thyroid hormone (or thyroxine). This medicine can improve symptoms of thyroid deficiency such as slow speech, lack of energy, weight gain, hair loss, dry skin, and feeling cold. It also helps to treat goiter (an enlarged thyroid gland).

<a href=http://mirtazapine.info/>Mirtazapine 15mg</a> (Remeron) is used to treat depression. It improves mood and feelings of well-being. Mirtazapine is an antidepressant that works by restoring the balance of natural chemicals (neurotransmitters) in the brain. Mirtazapine also blocks the effect of histamine. Mirtazapine was approved by the FDA in 1996.

<a href=http://buspirone.org/>Buspirone 10mg</a> is used to treat anxiety. It may help you think more clearly, relax, worry less, and take part in everyday life. It may also help you to feel less jittery and irritable, and may control symptoms such as trouble sleeping, sweating, and pounding heartbeat.

The development of antidepressant medications has proceeded through several historical phases. The older antidepressants such as monoamine oxidase inhibitors and early tricyclic antidepressants were discovered largely by serendipity. While effective antidepressants, these medications affect a wide range of neurotransmitter systems and cause many undesirable side effects. Subsequently, psychopharmacologic research and development efforts focused upon identifying the neurochemical properties associated with the antidepressant actions of these medications and upon developing compounds with variations on their chemical structure. Read : <a href=http://trazodone.org/antidepressant-medication-trazodone.html>Antidepressant medication in adults: MAO inhibitors and others</a>

Related topic: http://ciftvurus.com.nu/showthread.php?tid=1072

Medical therapy — There are five classes of medications that are equally useful and significantly more effective than placebo for panic disorder: serotonin reuptake inhibitors (SSRIs); serotonin-norepinephrine reuptake inhibitors (SNRIs); tricyclic antidepressants (TCAs); benzodiazepines; and monoamine oxidase inhibitors. Serotonin reuptake inhibitors — Selective SSRIs are the first-line treatment of choice for panic disorder in the primary care setting. Controlled studies have supported the efficacy of fluvoxamine, paroxetine, sertraline, citalopram, and fluoxetine...
цитирай
57. анонимен - herbal treatment sPzvcvlm
20.10.2012 18:01
gWyhivcy [url=http://phallosan.tumblr.com/post/33886004970/buy-phallosan]Phallosan[/url] sShgaetd [url=http://buyperformer5.tumblr.com/post/33886114502/buy-performer5]Increase Ejaculate[/url] jOvdezhw [url=http://buyintivar.tumblr.com/post/33886276941/buy-intivar-intivar-review]go the link[/url] bFdymiko [url=http://buytriactol.tumblr.com]Buy Triactol[/url] oCwrtexr
цитирай
58. анонимен - viagra 100 mg 12330
20.10.2012 18:29
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#smnsf]buy viagra online[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#cxqqn >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#bxozb viagra online
цитирай
59. анонимен - buy cialis 15294
20.10.2012 20:59
[url=http://ordercheapcialishere.com/#kpnbk]buy cheap cialis[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#hqtcz >buy cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#hstrz cheap generic cialis
цитирай
60. анонимен - kamagra usa 20306
21.10.2012 20:25
[url=http://orderkamagranow.com/#jtiud]kamagra usa[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#xnvuk >100mg kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#tfsvn buy kamagra soft
цитирай
61. анонимен - buy cialis online 544 1505
22.10.2012 04:17
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#1234]buy generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20322>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#11846 buy generic cialis
цитирай
62. анонимен - payday loans 884 6285
22.10.2012 06:24
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#7246]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4546>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1866 payday loans
цитирай
63. анонимен - buy performer5 xFxmitwq
22.10.2012 19:45
rNyfavvq [url=http://buyperformer5.jigsy.com]read more[/url] oShccofc
цитирай
64. анонимен - продажа скриптов
23.10.2012 00:03
С помощью нашего скрипта, вы без особого труда организуете на Вашем сайте [url=http://www.auto-script.ru/index.php?productID=6672]доску объявлений по продаже автомобилей[/url], с возможностью размещения пользователями своих авто с подробными описаниями и фотографиями. Также есть возможность создания крупного автомобильного портала, в состав которого войдут не только продажа автомототранспорта, но и размещение новостей, статей на авто тему, возможность сделать каталог автосалонов и автомагазинов. Кроме продажи авто, есть возможность продажи не только автомобильной техники,а так же продажа мото, авиа, и сопутсвующих товаров и механизмов. С помощью специального модуля, вы сможете создать любую нужную вам категорию ( продается как дополнительный модуль)
[url=http://www.auto-script.ru/index.php?productID=6672] [img]http://www.auto-script.ru/published/publicdata/BIGGREENAUTOSCRIPT/attachments/SC/products_pictures/1pl.jpg[/img] [/url]

[b]Возможности админа:[/b]
Добавление, удаление и редактирование всех пользователей.
Добавлять, удалять и редактировать характеристики автомобилей.
Добавление и редактирование объявлений пользователей.
Быстрый поиск по базе.
Добавление новостей.
Добавление статей.
Парсер объявлений с другого портала (дополнительный модуль)
Каталог автосалонов и автопредприятий с возможностью поиск по ним.
Возможности назначать модераторов ( многоуровневая админка).
Возможность устанавливать период размещения объявлений (например месяц или год.)
Скрипт SEO оптимизирован под поисковые системы. При добавлении авто объявления автоматически заполняется title, description, keywords.
Возможность создания сайта на нескольких языках. Базово поставляется с русским языком и английским, остальные языки легко редактируются под свою страну. В комплекте идет база со всеми странами мира, областями этих стран и городов к ним. Т.е. можно создать автомобильный портал абсолютно для любой страны, как СНГ так и США , Африки, Китая и т.д.
Возможность сортировки авто объявлений по типу, цене, стоимости.
Возможность продажи не только автотранспорта, но и недвижимости например гаражей. ( продажа, обмен, сдача в аренду) - отдельный модуль.
Наложение водяного знака, на загружаемые пользователями фотографии.
Модуль статистики в админке. Показывает количество посетителей, страну посетителя , какие странице сколько смотрели, и откуда пришли.
Создание не ограниченного количества дополнительных страниц.
Указание цен в нескольких валютах.
Рассылка писем пользователям по заранее подготовленным шаблонам.
Создание дополнительных вопросов в форме регистрации.
И еще много удобных и полезных мелочей.[b]Возможности для пользователей:[/b]

Регистрация пользователей, с возможностью восстановления забытого пароля.
Размещение, редактирование и удаление своих объявлений, возможность загрузки фотографий .
Добавления объявлений в базу доступно по нескольким параметрам таким как марка, модель, год , цвет, кузов, пробег ……….. и возможностью описать дополнительно перечнем дополнительных комплектаций.
Возможность продлевать свои объявления для повторного показа на сайте.
Возможность сортировки авто объявлений по типу, цене, стоимости.
Размещение объявления на главной и получить VIp статус с помощью отправки СМС на короткий номер, поднять объявление

[url=http://www.auto-script.ru/index.php?productID=6672]Подробнее о скрипте продажи авто[/url]
цитирай
65. анонимен - Free Sex Dating!
23.10.2012 00:05
100% free sex dating - the #1 Adult Social Network. Check out millions of shared hot amateur homemade xxx photos and sex videos. Search sex personals. Rate and rank other members. Post public or private photos. Chat in a free live sex chat or have virtual sex online! This and much, much more! For free!
[url=http://www.meendo.com/all/?partner=2533]Adult Social Network #1[/url]
цитирай
66. анонимен - buy levitra 18343
23.10.2012 08:35
[url=http://orderlevitrahere.com/#xutyj]levitra online[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#zstyg >order levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#rjden levitra online
цитирай
67. анонимен - of erectile dysfunction
23.10.2012 10:56
Since that time, it has [url=http://buyviagraonlinenow.co.uk/]buy viagra online[/url] affecting about 70% of
цитирай
68. анонимен - semenax cheap qYgdffwq
23.10.2012 15:19
iVsxshly [url=http://buysemenax.blog.fc2.com]semenax complaints[/url] sFjqqckt
цитирай
69. анонимен - cheap levitra 14818
24.10.2012 16:52
[url=http://levitrastorehere.com/#uclfj]generic levitra[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#bafco >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#tpabo cheap levitra
цитирай
70. анонимен - mRiymeob iVxeeysw
24.10.2012 18:50
nIqphojm [url=http://semenaxpills.webnode.com/news/semenax-pills-review/]source[/url] vPytwobp
цитирай
71. анонимен - buy kamagra 2322
24.10.2012 18:52
[url=http://kamagrastorehere.com/#yhspc]generic kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#dwcuw >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#pmjfa buy kamagra
цитирай
72. анонимен - rHkwfilc jOckllfv
25.10.2012 02:58
fPvuqxlq [url=http://semenax.eklablog.com/buy-semenax-a58209117]click link[/url] qSmfbwht pFjjlyhd [url=http://breastactives.eklablog.com/breast-actives-review-a58209431]breast actives cream[/url] oAflxohr eCgbyyix [url=http://volumepills.eklablog.com]Increase Semen Volume[/url] pMlyfoap
цитирай
73. анонимен - Www.Negeso-Cms.De
25.10.2012 13:01
&#1053;&#1072;&#1091;&#1095;&#1080;&#1093; &#1085;&#1103;&#1082;&#1086;&#1083;&#1082;&#1086; &#1074;&#1072;&#1078;&#1085;&#1080; &#1085;&#1077;&#1097;&#1072; &#1074; &#1088;&#1077;&#1079;&#1091;&#1083;&#1090;&#1072;&#1090; &#1085;&#1072; &#1089;&#1074;&#1086;&#1103; &#1087;&#1086;&#1089;&#1090; . &#1040;&#1079; &#1089;&#1098;&#1097;&#1086; &#1097;&#1077; &#1080;&#1089;&#1082;&#1072;&#1090;&#1077; &#1076;&#1072; &#1089;&#1077; &#1087;&#1086;&#1089;&#1086;&#1095;&#1080; , &#1095;&#1077; &#1084;&#1086;&#1078;&#1077; &#1076;&#1072; &#1080;&#1084;&#1072; &#1089;&#1080;&#1090;&#1091;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;, &#1074; &#1082;&#1086;&#1103;&#1090;&#1086; &#1097;&#1077; &#1085;&#1072;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1080; &#1080;&#1089;&#1082;&#1072;&#1085;&#1077;&#1090;&#1086; &#1079;&#1072; &#1082;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090; &#1080; &#1085;&#1077; &#1089;&#1077; &#1085;&#1091;&#1078;&#1076;&#1072;&#1103;&#1090; &#1086;&#1090; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1085;&#1086; &#1087;&#1086;&#1076;&#1087;&#1080;&#1089;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1082;&#1072;&#1090;&#1086; &#1053;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1083;&#1077;&#1085; &#1057;&#1090;&#1091;&#1076;&#1077;&#1085;&#1090;&#1089;&#1082;&#1080; &#1082;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1097; . &#1042;&#1098;&#1087;&#1088;&#1077;&#1082;&#1080; &#1090;&#1086;&#1074;&#1072;, &#1072;&#1082;&#1086; &#1089;&#1090;&#1077; &#1089;&#1077; &#1092;&#1080;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1080;&#1088;&#1072;&#1085;&#1077; &#1095;&#1088;&#1077;&#1079; &#1082;&#1083;&#1072;&#1089;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1080; &#1092;&#1080;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1080;&#1089;&#1090; &#1090;&#1086;&#1075;&#1072;&#1074;&#1072; &#1097;&#1077; &#1090;&#1088;&#1103;&#1073;&#1074;&#1072; &#1076;&#1072; &#1073;&#1098;&#1076;&#1072;&#1090; &#1075;&#1086;&#1090;&#1086;&#1074;&#1080; &#1076;&#1072; &#1080;&#1084;&#1072;&#1090; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1085;&#1086; &#1087;&#1086;&#1076;&#1087;&#1080;&#1089;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1075;&#1086;&#1090;&#1086;&#1074;&#1080; &#1076;&#1072; &#1074;&#1080; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1075;&#1085;&#1072;&#1090; . &#1050;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090;&#1086;&#1088;&#1080;&#1090;&#1077; &#1097;&#1077; &#1089;&#1077; &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072;&#1074;&#1072;&#1090; &#1074;&#1089;&#1103;&#1082;&#1086; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077; &#1088;&#1077;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1085;&#1072; &#1085;&#1103;&#1082;&#1086;&#1083;&#1082;&#1086; &#1092;&#1072;&#1082;&#1090;&#1086;&#1088;&#1072; , &#1085;&#1086; &#1085;&#1072;&#1081;- &#1079;&#1085;&#1072;&#1095;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1085;&#1072; &#1097;&#1077; &#1073;&#1098;&#1076;&#1077; &#1074;&#1072;&#1096;&#1072;&#1090;&#1072; &#1082;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090;&#1086;&#1089;&#1087;&#1086;&#1089;&#1086;&#1073;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090; . &#1048;&#1084;&#1072; &#1085;&#1103;&#1082;&#1086;&#1080; &#1092;&#1080;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1086;&#1074;&#1080; &#1080;&#1085;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1091;&#1094;&#1080;&#1080; , &#1095;&#1077; &#1074; &#1076;&#1086;&#1087;&#1098;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1097;&#1077; &#1088;&#1072;&#1079;&#1075;&#1083;&#1077;&#1076;&#1072;&#1084; &#1080;&#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1080;&#1103;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1074;&#1072;&#1096;&#1072;&#1090;&#1072; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1072; &#1080; &#1076;&#1072; &#1089;&#1077; &#1086;&#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1077;&#1083;&#1080; &#1074;&#1098;&#1079; &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072; &#1085;&#1072; &#1090;&#1086;&#1074;&#1072; , &#1085;&#1086; &#1074; &#1084;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1089;&#1083;&#1091;&#1095;&#1072;&#1080; &#1090;&#1103; &#1097;&#1077; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080; &#1086;&#1090; &#1074;&#1072;&#1096;&#1072;&#1090;&#1072; &#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1082;&#1072; . &#1054;&#1090;&#1082;&#1088;&#1080;&#1081;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086;&#1074;&#1077;&#1095;&#1077;
[url=http://creasvyykatharquiifne.podomatic.com/entry/2012-09-12T13_57_37-07_00]webpage erstellen programm[/url]
цитирай
74. анонимен - cheap cialis 5736
25.10.2012 13:52
[url=http://cialisstorehere.com/#mujhb]cheap cialis[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#vtymy >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#opgrn cheap cialis
цитирай
75. анонимен - Buy genuine Viagra, Cialis, Levitra
25.10.2012 15:12
[url=http://terameds.info/]get viagra coupon[/url]
цитирай
76. анонимен - generic viagra 16685
26.10.2012 02:38
[url=http://viagrastorehere.com/#qnqmb]cheap viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#rskmj >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#yueks viagra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eien
Категория: Други
Прочетен: 2050427
Постинги: 71
Коментари: 3231
Гласове: 20720